Goede bedoelingen volgend jaar zal mijn perfecte jaar zijn

Gebalde verdediging

Als je vaker liegt, moet je zeker actief zijn - maar met mate.
Wat brengt dat?
Bijvoorbeeld, joggers zijn minder snel ziek dan mensen die de voorkeur geven aan de stoel voor regeneratie. Het immuunsysteem wordt 30 tot 50 procent sterker in activa. Let wel: het gaat niet om competitieve sporten - het verzwakt eerder de.

Overal verjongen

Slaap 2-3 keer per week met je partner.
Wat brengt dat?
Sex houdt je slank. Rond 500 calorieën lossen op in het liefdespel in de lucht. Bovendien blijven de slijmvliezen jonger, wordt het bindweefsel sterker, cellulitis en spataderen worden voorkomen. Volgens een Engelse studie neemt zelfs het risico op ernstige hartziekten af ​​met maximaal 50 procent.

Geen stress

Maak jezelf vaker op je gemak, hang muziek op en volg je gedachten.
Wat brengt dat?
Pure ontspanning. Ongeacht welke muziek, ongeacht of je van de muziek houdt, het niveau van stresshormonen cortisol, adrenaline en norepinephrine en bloeddruk daalt. Vooral effectief zijn meditatieve geluiden. In één onderzoek verlaagden ze de bloeddruk gemiddeld met 5 mmHg. En: het effect duurt nog geen 7 minuten.

Goed humeur

Ben je de hele tijd moe, heb je een slecht humeur en heb je zin om een ​​zoetekauw te krijgen? Ga dan zo vaak en zo lang mogelijk naar de frisse lucht.
Wat brengt dat?
U lijdt aan een seizoensgebonden depressie. Deze wijdverspreide depressie gaat gepaard met korte dagen en minder lichtintensiteit in de winter - evenals een verminderd effect van de geluksboodschapper serotonine. Zelfs op bewolkte dagen krijg je een veel hogere dosis licht buiten dan binnen.

Vetten smelten

Trek je joggingschoenen aan.
Wat brengt dat?
Hardlopen is een van de meest effectieve sporten voor vetverbranding. Regelmatige training verlaagt het percentage lichaamsvet bij mannen tot 6 tot 13 procent (tussen 20 en 40 jaar, 13 tot 19 procent wordt als goed beschouwd), bij vrouwen tot 12 tot 20 procent (18 tot 24 procent = goed).

Vers bloed

Een appel per dag houdt de dokter weg "- dit spreekwoord moet letterlijk worden genomen. Het kan zelfs meer zijn.
Wat brengt dat?
Elk bevat ongeveer 1 g pectine, dat galzouten in de darm bindt en daardoor verhoogde cholesterolniveaus verhoogt. Volgens studies verlaagt 10 g pectine per dag cholesterol met ongeveer 21 mg / dl. Maar zelfs kleinere hoeveelheden vertonen al effecten.