Vechtsport voor vrouwen Vechtsportgids voor vrouwen

Capoeira

Braziliaans temperament, bewegingen als dans en ritmische muziek - geen wonder dat de Capoeira vooral vrouwen in de parcoursen zijn. Hoewel Capoeira wordt opgeleid als een duel, is er geen lichaamscontact. In plaats daarvan doet deze vechtsportdiscipline denken aan een gedanst gesprek. Dansen, springen, schoppen en slaan blijken een zweetopwekkende fitnesstraining te zijn. Capoeira vereist ook een goed concentratievermogen, wat ook nuttig is in het dagelijks leven. Trouwens, men traint het gevoel voor ritme in de elegante, vloeiende bewegingen.

Wing chun

Bruce Lee maakte deze kung fu-stijl beroemd, die vooral populair was bij mannen. De legende gaat dat Wing Chun is ontwikkeld door een boeddhistische non. Hun doel was om een ​​vechtsysteem te ontwikkelen dat fysiek zwakke mensen zou kunnen verdedigen. Het gaat dus om pure zelfverdediging, met name in partneroefeningen - in de vorm van rollenspelen, oefeningen oefenen, reflexen en reactietraining en gratis aanvallen - getraind. In Wing Chun is responsiviteit belangrijker dan pure spierkracht, grootte en postuur zijn secundair. Je leert om automatisch correct te handelen in gevaarlijke situaties. Dus zelfs kleine, delicate vrouwen kunnen zichzelf verdedigen tegen grote, sterke mannen.

Krav Maga

Zelfverdediging heeft niets te maken met spierkracht. Bij Krav Maga kunnen vrouwen eenvoudige technieken leren die ze kunnen gebruiken om zichzelf te beschermen en vertrouwen te geven. Krav Maga is samengesteld uit verschillende zelfverdedigingssystemen. Je leert simpele trappen, handgrepen en grondgevechtstechnieken die zich richten op de gevoelige delen van het lichaam. Het speciale aan de discipline is dat je traint in speciale stresssituaties waarin op reflex gebaseerde technieken intuïtief moeten worden teruggevonden. Deze technieken hebben niets te maken met grootte of kracht, elke vrouw kan ze gebruiken. Krav Maga breekt de remmingen van vrouwen af ​​om zichzelf te verdedigen in een gevaarlijke situatie en geeft hen veiligheid.

judo

Deze Japanse vorm van worstelen gaat over het beheersen van je tegenstander met gooien, hendelen, stikken en handgrepen pakken en je rug op de grond werpen. Niet alleen train je je evenwichtsgevoel, ook de fitheidsfactor mag niet worden onderschat. Judo is de perfecte full-body workout en traint zowel kracht als uithoudingsvermogen. Hij verbetert ook zijn flexibiliteit en leert technieken voor zelfverdediging. Judo is echter een sport waarbij je lichaamscontact en wat hardheid moet verdragen. Omdat het geen kwestie is van kracht en grootte, maar van speciale technieken, is Judo ook geweldig voor vrouwen.

Taekwondo

Taekwondo is een Koreaans karate waarbij de benen veel meer worden gebruikt dan de vuisten. Er is geen lichaamscontact: het wordt in de lucht geschopt of tijdens testen tegen borden. Bovendien train je zonder wapens. Taekwondo is ook populair bij vrouwen omdat het de ideale training is voor de maag, benen en billen. Bovendien vallen de kilo's snel terug in deze zware conditie training.

Tai chi

Tai Chi wordt ook vaak schaduwboksen genoemd en is een meditatieve, innerlijke krijgskunst. Tai Chi valt nooit aan maar verdedigt zichzelf. De technieken worden heel langzaam en met veel concentratie achter elkaar in vloeiende volgorde voltooid. Ademhaling speelt een centrale rol in deze discipline. Vechten is niet de bedoeling, maar de chi moet door het lichaam stromen en tegen interne worstelingen - zoals stress - act. Deze niet-gewelddadige en zachte vechtsporten traint lichaamsbewustzijn en is vooral populair bij vrouwen.