Zwem cursus stap voor stap naar de vis

Sweet spot

De waterpositie wordt zo genoemd omdat dit het startpunt en het herstelpunt voor de meeste oefeningen is. Het hele lichaam (niet alleen je schouders draaien!) Leunt diagonaal, maar ontspannen in het water, het gezicht kijkt naar het plafond. De voortstuwing vindt alleen plaats op het been in deze "opwarming".

Skaten en schakelen

Het lichaam ligt diagonaal in het water, de blik gaat langs de uitgestrekte arm naar de grond. De benen krijgen de voortstuwing (schaats). Nu wordt de achterarm naar voren geschoven langs het gezicht, met gelijktijdige rotatie van het lichaam (schakelaar) en de rugbeweging van de andere arm.

droogloop

Vanuit de gestroomlijnde positie van de schaats wordt de hand van de bovenarm langs het wateroppervlak getrokken naar het niveau van het gezicht (ritssluiting) en weer terug geplaatst. Ook op het land een geweldige uithoudingsoefening, die enige lichaamsspanning vereist.

Zipper switch

De finale: de hand komt even uit het water, duikt vervolgens in ter hoogte van het oor en wordt onder water naar voren geleid. Als de hand het water ingaat, begint de rotatie van het lichaam. Het hoofd kijkt altijd, met uitzondering van de ademhaling, naar de grond.