Snelle yoga 12 eenvoudige oefeningen

4. Nadi Shodhana, afwisselend ademhalen

De afwisselende ademhaling heeft een kalmerend effect. Sluit het rechter neusgat met de rechterduim. Adem in door het linker neusgat. Sluit vervolgens de linkerring met de rechterringvinger, draai de duim los en inhaleer en inhaleer door de rechterkant. Dan weer rechts, uitademing links. 15 tot 20 keer.

De boom

Heeft een ontspannend effect op de psyche, verbetert het concentratievermogen en evenwicht. Ga staan ​​met je voeten gesloten. Adem in en adem een ​​paar keer uit. Verplaats het gewicht naar een voet, plaats de andere voet zo hoog mogelijk aan de binnenkant van de dij. Hef je armen op, sluit je handen.

Brug, staand

Ga rechtop staan. Voeten evenwijdig, vingers gekruist. Span benen, bekkenbodem. Adem in, strek armen, til de borst op. Adem uit, ontspan, herhaal.

De boot

Versterkt de maag. Leun achterover op de stoel tijdens het uitademen van 30 tot 45 graden, til een been op met één gebogen hand. Armen strekken zich uit. Houd een paar keer adem.

omwenteling

Strek je rug. Plaats zijwaarts in de stoel, handen zoals op de foto. Inhaleren: strek je rug naar boven, adem uit, draai naar rechts. Pagina verandering.

verbreding

Rek het kruis uit. Zet de stoel af. Benen in een rechte hoek. Handen op tafel, strek je rug, laat je schouders naar de grond zakken.

driehoek seat

opening borst. De benen strekken zich uit. Adem in, hef de armen op schouderhoogte. Uitblazen van de kanteling van de romp, neerwaartse beweging van de onderarm, bovenste hoogte. Pagina verandering.

stock zetel

Voor meer rompsterkte. Strek de benen naar voren, zet op zijn tenen. Bij het inademen, strek je rug en armen naar boven, laat je schouders zachtjes vallen.

De held

Bewegende heupen. Handen op tafel, naar achteren. Hef de achterste hiel op, draai het been vast, houd vast. Romp lang, sternum hoog, schouderbladen bij elkaar.

Standwaage

Voor balans. Druk niet de rechterknie volledig in. Handen op tafel. Voorkom dat de romp uitademt en til het linkerbeen op totdat de romp en de poot in lijn zijn.

Crooked V

Rekt het been naar achteren. Zet voor de tafel. Adem in, armen omhoog. Adem uit, duw de achterkant naar achteren, handen op tafel. Duw borst naar vloer.

tot nadenken

Ontspan je rug. Ga zitten. Plaats je onderarmen plat op de tafel op 50 cm afstand, het voorhoofd op de top. Adem stil. Rol na een paar minuten op met de inhalatie.

De ondersteunde kaars

Ontspannen maag en bekken. Ga op een kussen of een handdoek liggen. Magere benen loodrecht op de tafel. Armen ontspannen naast het lichaam. Laat je nek en schouders in de grond zakken. Sluit eerst de ogen, open na een paar minuten.