Fruit bij controle Hoe gezond is welk fruit?

11 1e appel: de alleskunner

Een geweldige snack - handig, klaar "verpakt": de ingepakte pectine zorgt niet alleen voor langdurige verzadiging en een constante bloedsuikerspiegel, maar heeft ook cholesterolverlagende werking en kan toxines binden. Bovendien biedt de Duitse favoriete vrucht een aantal gezondheidsbevorderende antioxidante plantenstoffen - direct onder de huid. Fit-Food: ideale snack voor sport. Kauw altijd goed! Professionals vullen hun brein met energie.

2. Mango: The Beautiful Slim

Met iets minder dan 60 calorieën per 100 gram, legt de mango echt niet veel druk op onze calorierekening. Ze heeft tal van innerlijke waarden te bieden. Een hoog bèta-caroteengehalte gecombineerd met een aanzienlijke dosis vitamine C resulteert in een effectief radicaalvangend duo. Bovendien levert de oranjerode vrucht nog steeds het B-vitamine foliumzuur in aanzienlijke hoeveelheden.

Slank voedsel: met een watergehalte van 82 procent is de mango een caloriearme honger. Het smaakt zowel zoet als hartig.

3. Meloen: de schoonheid bal

Een hele pond suikermeloen heeft net zoveel calorieën als een enkele snoepreep. Vanwege het hoge suikergehalte is zomerfruit eigenlijk perfect als zoetstofvervanger. De uitstekende kwaliteit van de meloen is echter het extreem hoge gehalte aan bèta-caroteen. De geelrode plantenkleurstof beschermt de huid tegen ongewenste invloeden van buitenaf.

Beauty-Food: met bijna 5 mg beta-caroteen per 100 g leider onder de vruchten.

4. Kiwi: het vitamine C-granaat

Uit Nieuw-Zeeland, Italië of Chili komt de harige Exotine bij ons. Het bevat aanzienlijk meer vitamine C dan alle citrusvruchten. Daarom, in de ochtend of tussendoor, lepel je soms een kiwi! Of snijd in een heerlijke fruitsalade. Wie houdt van het een beetje milder, zou de gele vlezige variant moeten proberen.

Immuunbescherming: hoogste vitamine C-gehalte: in slechts twee kiwi's is de dagelijkse behoefte van ongeveer 150 mg aan antioxidant en dus aan celbeschermende vitamine goed.

5. Rozenbottel: het wilde wonder

Iedereen die ooit een rozenbotteltje rauw heeft geprobeerd, weet dat dit geen traktatie is. Dus je moet ze verwerkt consumeren - als Mus. De kleine, rode vruchten zijn zo rijk aan vitamine C dat zelfs in gekookte Mus er nog steeds veel in zit (80 mg per 100 g jam). Verdere voordelen: het pectine van de roospectine stabiliseert de bloedsuikerspiegel en verlaagt het cholesterolgehalte.

Fit-Food: Rozenbottelsmaak smaakt goed in granen, in dranken, dressings of op brood.

6. Oranje: de versheidskuur voor de cellen

De citrusvrucht is niet alleen een klassieke leverancier van vitamine C, maar ook een van de foliumzuurrijke vruchten. Zo vaak knijp of schil een sinaasappel! Maar niet te grondig, want in de witte cuticula van de citrusvruchten is een andere beschermende stof voor de gezondheid: de antioxidant hesperidin, een radicale aaseter.

Hartbescherming: Foliumzuur beschermt tegen aderverkalking en een hartinfarct met de vitamines B6 en B12.

7. Bosbessen: de blauwe krachtballen

De kleine, blauwe bessen staan ​​hoog op de hitlijst van fruit met het hoogste potentieel aan antioxidanten. Bovendien hebben de plantaardige kleurstoffen, de zogenaamde anthocyanines, een antioxiderende werking en voorkomen ze afzettingen in de aderwanden. Bovendien helpt het ingesloten looizuur met diarree. Het grootste deel van de beschermende stoffen zijn de wilde bosbessen.

Fit-Food: Dubbel fitness-effect: pluk zelf bessen in het bos. Was altijd goed voor het eten!

8. Abrikozen: de wortel van de boomgaard

... activeren de verdediging, zijn goed voor de ogen, voorkomen roodheid door de zon en voorkomen zelfs rimpels. Abrikozen bevatten ook veel bèta-caroteen: de plantenkleurstof wordt door het lichaam omgezet in vitamine A. Dat is goed voor de ogen. Salicylzuur: Antibacterieel en kan ziekteverwekkers in de maag en darmen doden. Quercetine: de plantensubstantie geeft de abrikoos een verdedigingsbevorderend effect.

10. Bananen: krom en gezond

... alles hebben wat een atleet nodig heeft: zelfs een enkele banaan levert een zesde van de dagelijkse behoefte aan magnesium . Vergeleken met ander fruit, levert het de meeste koolhydraten op en is het dus echt vol. Vezels in krom fruit dragen hier ook aan bij. Ze zorgen ervoor dat koolhydraten geleidelijk in hun bloed komen en dat het niveau van het suikerproducerende hormooninsuline niet te snel omhoog schiet.

Vond je deze fotogalerij leuk? Yes! Nee!