Heat Blocker Verfrissend Ontspannende behandelingen

Hau (p) tsache vers

... is het motto voor alle zomerproducten voor de prachtige schaal. Daarom gebruiken fabrikanten vaak andere ingrediënten dan in de winter. In plaats van vanille, kaneel en zware kruiden, zijn citrusaroma's en kruiden aan de orde van de dag. Munt en kamfer laten afkoelen, vitamines regenereren en een hoog vochtpercentage geven om de huid op te frissen. Lekker voor mannen over Jil Sander Sun Men "Fresh All Over Shampoo", ongeveer 19 euro. Voor een koel hoofd op warme dagen, hoofd en schouders "iced menthol" ongeveer 6 €.

Douches, maar goed

Naarmate de thermometer stijgt, is koud water populairder dan ooit. Fataal, omdat ijzige buien de eigen verwarming van het lichaam activeren - het wordt nog warmer. Onze anti-zweettip: douche op lauw warme dagen en bespaar jezelf tijdens het drogen. Het verdampende water heeft een verkoelend effect. Shower-Wellness ver weg van huis biedt vooral -hotels: Met Hydrojet- en Vichy-douche wordt de huid gemasseerd met zeewaterzalf, wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en het weefsel strakker.

Ruimte-opruiming voor de huid

Revitaliserende bodyscrubs zijn ideale verfrissende middelen, omdat ze oude huidschilfers verwijderen, de bloedcirculatie stimuleren en de teint optimaliseren. Zachte crèmegels met voedende ingrediënten zoals "Aquathermale" van Biotherm met microsferen en oligomineralen (ongeveer 25 euro), de "Aroma Thalasso Bodyscrub fresh" van Biomaris (ongeveer 19 euro) of "Gommage Tonic Corps" zijn ideaal om de bruine kleur te behouden. Clarins (circa 36 euro) zijn essentiële oliën van kruiden, fruit en munt. Heel belangrijk daarna is een rijke en hydraterende verzorging die zo dik als een masker kan worden aangebracht.

aromatherapie

Verfrissende geuren zorgen voor een goed humeur, zelfs op zwoele dagen. Een onderzoek door het bedrijf Taoasis bevestigde voor de geurset "Fit on the Job" (bijvoorbeeld in apotheken, ongeveer 18 euro) een verbetering van de concentratie met 39 procent, de motivatie met 44 procent.

Ontspannende massage

Nog effectiever voor regeneratie: een hoofdmassage met een basismassage-olie waaraan een paar druppels etherische olie van citrus, verbena of citroengras worden toegevoegd. Wat dacht je van een lunchpauze met zo'n "hoofdkuur"? Bijvoorbeeld van de mobiele massageservice of in de spa van de dag.

Groene zomercosmetica

Een van de beste verfrissers komt uit de woestijn: het merg dat wordt geëxtraheerd uit de bladeren van aloë vera is rijk aan vitaminen, mineralen, aminozuren, enzymen en gisting. Buiten toegepast, helpt de gel bij insectenbeten, brandwonden en snijwonden en huiduitslag. Het verkoelt de huid na het zonnebaden en hydrateert. In apotheken en reformwinkels.

Frisheid voor het gezicht

Wie houdt zich graag bezig met poriën-diepe reiniging en mee-eters als de huid geïrriteerd is door de zon? Niets! Dat is de reden waarom dagspa's de Freshness Facial van Ligne St Barth aanbieden. Terwijl je 90 minuten ontspant, worden het gezicht, de schouders en het decolleté gereinigd met een zachte papajaschil en een verfrissende meloentoon. Komkommermousse verwijdert de huid, een gezichtsmassage met vochtinbrengende verzorging vernietigt de huid en heeft een verkwikkende werking. Provider-adressen: www.lignestbarth.com