Voedingsdeskundige Aanhoudend succes in plaats van jojo-effect

Als je bacon wilt, moet het spek de redelijke weg kiezen. Afslankpillen, crashdiëten en Co. leiden maximaal tot het onbeminde jojo-effect.

"Afslankpillen kunnen gevaarlijk zijn, omdat ze een dehydraterende werking hebben en dus de nieren beschadigen", waarschuwt Dr. Ulrike Roth, bedrijfsarts bij TÜV Rheinland. "Zelfs lichte producten zijn op de lange termijn geen goede oplossing." Hoewel ze minder calorieën bevatten, doen ze dat niet Meestal meer suikers, smaakstoffen en vervangers die je eetlust kunnen stimuleren, "legt de expert uit. Genoeg om het huis op een lege maag te verlaten is geen verstandige afslankmethode. De meeste honger hebben uiterlijk 's ochtends om te snoepen - of te kloppen tijdens de lunch. ook goed.
Dus het helpt niet: iedereen die iets wil doen aan overtollige kilo's, moet doelgericht en intellectueel handelen: "Beweging in combinatie met een bewust dieet is de enige manier die blijvend succes belooft", legt Dr. med uit. Roth. Beide kunnen gemakkelijk worden geïntegreerd in de dagelijkse werkroutine. In plaats van met de auto te rijden, kun je op de fiets of te voet naar de klus gaan. En traplopen is beter dan met de lift. Na het werk moeten duursporten ook op het programma staan. Degenen die alleen gemotiveerd zijn, kunnen een afspraak maken met gelijkgestemden of zich inschrijven in de sportschool.
Zelfs een verandering in dieet kan vaak met minder moeite worden uitgevoerd dan aanvankelijk werd gedacht. "Kortom, de maaltijden moeten gezond en in balans zijn, " Dr. Roth. Veel fruit, groenten en volle granen en zo min mogelijk vet voedsel maken deel uit van het nieuwe dieet. Appels of perenplakken en groentesticks, die goed kunnen worden voorbereid, helpen tegen onbedwingbare trek op kantoor. "Het is belangrijk om af te vallen is geduld, " benadrukt de arts. Omdat een aanzienlijk gewichtsverlies tijd kost. De kilo's moeten immers op de lange termijn wegblijven. Als dit werkt met het eiwit-afslankproduct Almased, zie de klik.