5 dingen die je nu in maart kunt doen!

Quick Wins voor deze maand - hoe het werkt: controleren, maken, markeren in de kalender! We beloven je: je zult je beter voelen - veel plezier!

1. Drink radicale aaseters!

Rode en blauwe bessen zijn echte superfood - maar op dit moment schaars. Ze bieden ons radicale aaseters en houden ons immuunsysteem op het goede spoor. Tip: pureer de bevroren bessen met banaan, kwark en een beetje melk. Ready is een super smoothie en uitstekende eiwitleverancier.

2. PIXEL PAUZE

Volgens een representatief onderzoek van de ziekteverzekeringsmaatschappij Pronova BKK kijkt 70% van de jongeren onder de 30 eerst onmiddellijk na het ontwaken naar hun smartphone. Dat is stressvol! Dus: 's Morgens heeft uw mobiele telefoon een pauze - alleen op zaterdag. En ook laptop en tv blijven het eerste uur van zaterdag buiten. Verhoog dan elke week met 30 minuten. En misschien probeer je dat ook op doordeweekse dagen.

3. Oude touwteams

Degenen die gelukkig zijn, leven langer - dit wordt bewezen door verschillende studies. Dus we werken eraan! De sleutel tot geluk is vaak vriendschappen en relaties. Maar al te vaak verliezen we op de een of andere manier een vroegere beste vriend of de grootste buddy uit het oog. Jouw uitdaging voor deze maand: volg haar of hem. Klinkt in het begin een beetje zoals stalking, maar je zult het meestal vinden via een snel online onderzoek of op Facebook en co. Neem contact op met de persoon en vraag of u niet eens wilt bellen.

4. Knabbelen gezonder

Voor een week mis je deze avond chocolade, koekjes of frites! Vervang ze door (ongezouten!) Notenmixen of geroosterde kikkererwten - deze zijn op dit moment de hit en dankzij vezels een geweldige vervanger. Bovendien zijn ze een zuivere eiwit- en ijzerbron en ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

5e kerntraining voor hardlopers

Volgens een recente studie zijn hardlopers meer vatbaar voor chronische rugpijn wanneer hun laaggelegen kernspieren te zwak zijn. De kerntraining staat eenmaal per week op uw schema. U rekent op planken in alle variaties, bijvoorbeeld. B. Klassieke onderarmsteun, zijsteun, omgekeerde plank. Professionals heffen elk één been en / of één arm op. ongeveer 5 minuten zijn voldoende aan het begin (3 sets per oefening, elke 20 seconden vasthouden, 20 seconden rust), langzaam toenemen.