Dieetleugels: dit zijn de 14 grootste mythen over gewichtsverlies

Is snoep verboden en seks een dikke moordenaar? Maak hele korrels slank en koolhydraten vet? True Fitness Blog legt de grootste voedingsleugen bloot.

Bijna dagelijks lees je op Instagram, Facebook & Co. over nieuwe, effectieve wapens tegen spek, rijdende broeken en bierbuik. Veel van deze schijnbaar wetenschappelijk onderbouwde tips en trucs beloven eenvoudig gewichtsverlies - natuurlijk, zonder veel te veranderen aan het conventionele dieet en fysieke activiteit.

Helaas verbergen deze vermoedelijke tips van experts vaak veel hete lucht en slechts beperkte wetenschappelijke kennis. Sommige mythen over gewichtsverlies blijven echter bestaan . We ruimen op met de 14 grootste gewichtsverlies leugens!

Dit zijn de 14 grootste dieet leugens

 1. Als je geen ontbijt hebt, bespaar je calorieën: denk je dat de beste manier om de energierekening laag te houden, is om van het ontbijt af te zien? Dan ben je gevallen voor de eerste leugentje. Een studie door de Universiteit van Minneapolis, VS bevestigt precies het tegenovergestelde: meer dan vijf jaar werden meer dan 2000 adolescenten waargenomen. Onderzoekers verdeelden ze in twee groepen. Eén ontbijt aten dagelijks, de andere begon de dag zonder de belangrijkste maaltijd. Het resultaat: gemiddeld bracht het "ontbijt" 2, 3 kilogram minder op de weegschaal. Met de ontheffing van het ontbijt doet u niets goeds voor uw karakter. Ten eerste gaat het metabolisme niet echt van start, en ten tweede dreigen honger naar voedsel rond lunchtijd. Uiteindelijk eet je vaak meer dan je 's ochtends hebt bespaard. Ergo: ontbijt houdt je slank!
 2. Zoet verboden: voor degenen die zichzelf als mutante konijnen beschouwen, omdat ze uitsluitend rauw voedsel eten, hebben we een blije boodschap. Zelfs met een dieet is snoep en het stevige favoriete voedsel met mate toegestaan ​​- nee, zelfs wenselijk! Het is als volgt: als we ons geliefde voedsel verbannen tijdens het afvallen, stoppen we het dieet sneller. Alle pijnlijk hongerige kilo's zijn snel weer terug te vinden op de buik, benen en billen. Dus het is beter om af en toe een of twee stukjes donkere chocolade te eten en jezelf een keer per week te trakteren op een deel van je favoriete gerecht!
 3. Wholegrain maakt je mager: of het nu noedels, rijst of brood is - de volkoren variant levert bijna net zoveel calorieën op als die uit witte bloem. Voor sommige volkorenproducten worden zelfs hogere niveaus gevonden bij het lezen van de voedingsinformatie. Ter vergelijking: Körnertoast levert met 273 calorieën per 100 g iets meer energie dan Buttertoast (260 calorieën). Het vetgehalte is zelfs meer dan twee keer zo hoog met 8, 5 g - dit komt door het feit dat het volle graan wordt verwerkt met de vethoudende oppervlaktelagen! Niettemin, zou u altijd gehele korrels moeten verkiezen - omdat het meer mineralen, spoorelementen en vullende vezel bevat. Diegenen die overschakelen naar volkorenproducten, verliezen echter niet automatisch gewicht. Hiervoor moet de dagelijkse energiebalans al negatief zijn.
 4. Ga gewoon weg van probleemgebieden: dat is precies wat u wilt bereiken met een gerichte training. Tot onze spijt is het echter verankerd in onze genen, welke zones dienen als reserve voor noodgevallen. Het lichaam bouwt alleen op als alle andere vetophopingen leeg zijn. Tegen moeder natuur komt men ook met een focus op de Fettpölsterchen-training vaak niet. Over de pijnlijke waarheid troost weg dat probleemgebieden op zijn minst gestroomlijnd door reguliere sport.
 5. Voedsel dat rondjes pond combineert: de Duitse Society for Nutrition beoordeelt de theorie als "wetenschappelijk onhoudbaar". Het maakt niet uit of je eiwitten en koolhydraten gescheiden van elkaar eet. De totale hoeveelheid energie alleen is doorslaggevend. Positief is de aanbeveling om bij elke maaltijd veel fruit en groenten te eten. Dat is waarschijnlijk de belangrijkste reden dat sommigen erin slagen om af te vallen door voedsel te combineren.
 6. Snacken helpt om af te vallen: het is erg verwarrend: sommige deskundigen adviseren om drie hoofdmaaltijden en twee snacks per dag te eten. Dit moet vreetbuien voorkomen en de stofwisseling in stand houden. De andere factie van voedingsdeskundigen beveelt aan om slechts drie keer per dag te eten. Wat is goed? Het is bewezen dat het bloedsuikerniveau na elke maaltijd stijgt en vervolgens wordt het vetmesterend hormoon insuline vrijgegeven. Het kan daarom helpen om niet tussendoor te eten. Maar afvallen hangt niet af van het aantal maaltijden, maar van hoeveel energie er gedurende de dag is verbruikt of hoeveel we hebben opgebruikt door oefening en werk.
 7. Vegetariërs zijn dunner dan vleeseters: alleen door vlees te vermijden, wordt je niet slank. Zelfs groenten en champignons kunnen worden gebakken of gebakken met vette kaas. Evenzo zijn sommige graanproducten, zaden, peulvruchten, plantaardige oliën en noten niet echt caloriearm.
  Het feit dat de meeste vegetariërs een lager lichaamsgewicht hebben, is waarschijnlijk meer te danken aan hun algehele gezonde levensstijl . Dit omvat een gevarieerd dieet, veel beweging, minder alcohol en sigaretten dan het gemiddelde vleesetende.
 8. Je kunt eenvoudig kilo's invriezen: heb je ooit gehoord van thermogenese? In eenvoudige bewoordingen betekent deze term dat je een hoger energieverbruik hebt bij het invriezen, omdat het lichaam op een bedrijfstemperatuur van ongeveer 37 ° C moet worden gehouden ondanks de koude omgeving. Een groot voordeel om gewoon calorieën te verbranden - toch? De praktijk ziet er een beetje anders uit. Ten eerste is het verhoogde energieverbruik minimaal. Ten tweede neemt de eetlust en de honger toe omdat het lichaam zichzelf wil beschermen tegen bevriezing door vetreserves. Helaas weet je lichaam niet dat je het tegenovergestelde wilt bereiken met de Zitterpartie. Onze tip: liever zweten in de sport, dan te vriezen op de bank!
 9. Vasten maakt je permanent slank: het echte doel van de vastentijd is het reliëf van het spijsverteringsstelsel en de vermindering van metabole eindproducten. De schaal toont snel minder kilo's. Voor een permanent gewichtsverlies is vasten niet geschikt als u het niet gebruikt als inleiding tot een gezonder en lager calorieverbruik. Anders, na de genezing, komen de kilo's er snel weer op terug. Bovendien bedreigt de extreem lage calorie-inname de afbraak van spiereiwit, wat het jojo-effect kan bevorderen.
 10. Koolhydraten maken je dik: graan, brood, rijst en noedels zijn ronduit belachelijk in tijden van weinig koolhydraten. Ze zijn onmisbaar voor een uitgebalanceerd dieet . Vooral volle granen zijn rijk aan B-vitamines, mineralen, sporenelementen en vulvezel. Twee tot drie sneetjes volkoren brood en een klein deel van volkoren pasta of rijst elke dag maken je niet dik. Snoepjes zoals ijs, chips, cakes of producten met witte bloem kunnen daarentegen vetverlies remmen door hoge insulineafgifte.
 11. Dieetpillen helpen tegen kilo's: hoe vaak heb je gehoord van enzymen van fruit, artisjokextract, appelciderazijn en vette theeën! Ze moeten overtollig voedingsvet binden en onverteerd uitscheiden of hun verbranding versnellen. De waarheid is: alleen geneesmiddelen op recept met aanzienlijke bijwerkingen hebben effecten. Enzymen, barmannen van de artisjok of andere natuurlijke plantaardige componenten doen geen pijn, maar slinken niet!
 12. Sauna als vetmoordenaar : met reguliere saunasessies kun je verkoudheid voorkomen, maar de gekauwde vetkussentjes kunnen niet gewoon zweten. Het lagere gewicht na de sauna is te wijten aan waterverlies . Daarom moet je veel drinken na het zweten. Bovendien stimuleert het grote vochtverlies zelfs de eetlust.
 13. Het FDH-dieet werkt goed: FDH betekent "eet de helft". Hoewel je eerst een paar kilo verliest - je eet maar de helft van de normale porties. Op de lange termijn wordt dit dieet niet aanbevolen. Naast de geconsumeerde hoeveelheden worden de vitamines en mineralen gehalveerd en leer je net zo weinig een nieuw voedingsgedrag . Daarom keren de afgeslankte kilo's heel snel terug na de FDH-kuur.
 14. Veel seks maakt je slank: afvallen door het mooiste van de wereld? Dat klinkt te mooi om waar te zijn. Wie erop vertrouwt zich te ontdoen van zijn spek met matrassporten, zal teleurgesteld zijn. Omdat elk kwartier een vrouw van 56 kilo consumeert, slechts 36 calorieën tijdens seks. Het verbrandt zelfs 43 calorieën meer vacuüm.

Ook interessant: Checklist - u zult een goed dieet herkennen!