Slechte diëten Ogen open in de Diet Jungle: kenmerken van slechte diëten

De dieetjungle is moeilijk te doorzien. Maar er zijn enkele aanwijzingen die aangeven dat je beter je handen kunt afhouden.

Het is moeilijk voor velen om de goede en de slechte te onderscheiden. We zullen u enkele criteria laten zien om u te helpen de koekoekseieren te vinden.

De belangrijkste regel is: blijf weg van diëten die drastische procedures in korte tijd enorme successen beloven. Promotionele slogans zoals '10 kilo verliezen in 5 dagen' geven meestal alleen valse hoop, zijn soms zelfs gevaarlijk voor onze gezondheid en het beruchte Jojo-effect volgt hen op de hielen. Langdurig succes doet zich niet voor in de zogenaamde crash-diëten.

Als u op dieet wilt, moet u eerst de geselecteerde methode controleren op de volgende kenmerken. Als een van hen van toepassing is, bekijk de methode dan van naderbij. Als je meer dan één attribuut hebt, is het het beste om je handen eraf te houden.

Verlies meer dan een kilo per week

Radicale diëten zijn meestal ongezond, omdat het lichaam een ​​bepaalde hoeveelheid tijd nodig heeft om te wennen aan de verandering in het dieet. Na snel gewichtsverlies volgt vaak net zo snel de toename. Dit jojo-effect is de natuurlijke reactie van het lichaam op de al te flagrante verandering in het dieet. In het geval van acute voedingstekorten sluit het lichaam het metabolisme af, zodat het energie kan besparen. Dan ga je eerst van start, maar na de terugkeer naar het oude dieet, drijft het lichaam de stofwisseling alleen langzaam weer op. Het resultaat is dat het lichaam het voedsel nog slechter verwerkt en nog sneller toeneemt dan voorheen.

Calorie-inname van minder dan 1200 tot 1500 kilocalorieën

Het gemiddelde basaal metabolisme van een vrouw is 1200 tot 1500 kilocalorieën, voor een man is het ongeveer 1800 kcal. Zodat onze stofwisseling niet naar beneden gaat, moeten we genoeg voedsel eten. De basale stofwisselingssnelheid van ons lichaam moet in elk geval worden afgedekt, anders treedt het op na het dieet van het jojo-effect.

Tijdelijke verandering van dieet

Als de methode vereist dat u uw dieet voor de duur van uw dieet verandert, zou u het moeten vragen. Om langdurig succes vast te leggen, moet je ook op lange termijn van dieet veranderen.

Drastische verbodsbepalingen voor bepaalde voedingsmiddelen

Verboden zijn verboden, is een ander principe van een goed dieet. Met mate mogen alle voedingsmiddelen en maaltijden worden toegestaan. Opheffing is geen must, omdat zo nu en dan een kleine traktatie het verlangen naar voedsel voorkomt. Als je alles verbant, bestaat het grote gevaar dat je ongecontroleerd op de grootste calorie-bommen valt.

Enkelzijdig voedingsplan

Een te eenzijdig dieet is ongezond en kan een oorzaak zijn van deficiëntieverschijnselen. Zoek in plaats daarvan naar een uitgebalanceerd en gevarieerd dieet.

Veelbelovende voedingssupplementen

Voedingssupplementen zoals eetlustremmers, vetblokkers en laxeermiddelen worden niet aanbevolen omdat ze ongezond en soms zelfs gevaarlijk zijn. Een onderzoek van Stiftung Warentest, dat verschillende voedingssupplementen onderzocht, kwam tot de niet-verrassende conclusie: wonderen zijn niet te verwachten. De studie was gebaseerd op de richtlijnen van de Duitse Obesity Society voor effectieve voedingsproducten. Geen afslankproduct zou aan de vereisten van het onderzoek kunnen voldoen.