Afvallen is een kwestie van Mind Psychotricks die u helpen gewicht te verliezen

Afvallen begint in uw hoofd - alleen dan kan duurzaam succes worden behaald. Met een paar trucjes kun je helpen om de kilo's te laten tuimelen.

Wie aan gewichtsverlies denkt, denkt meteen aan de zoekwoorden 'gezond eten' en 'sport'. Natuurlijk lukt het niet zonder dit, maar je wordt pas slank als je er mentaal op bent voorbereid. Dus hoe werkt dat?

Begin met kleine stapjes

Het stellen van grote doelen lijkt effectiever, maar in werkelijkheid vermindert het de kans om iets te bereiken. Iedereen die besluit tien kilo te verliezen of van 0 naar 100 wil gaan tijdens een training, staat onder zware druk - met negatieve gevolgen. In plaats van gevoelens van geluk verspreidt de teleurstelling zich wanneer u uw bestemming niet zo snel bereikt als u had verwacht. Dus begin met kleine stapjes! Als je het moeilijk vindt om te gaan joggen, begin dan met korte hardloopsessies - zelfs een paar minuten verhogen de motivatie met onmiddellijk effect. Daarna is het gemakkelijker om uw training stapsgewijs langer en intensiever te maken. Hetzelfde geldt voor uw dieet: onmiddellijke en absolute verzaking wekt vaak alleen de hunkering op. Trakteer uzelf daarom van tijd tot tijd op de calorierijke behandeling die u anders alleen met het geweten zou hebben.

Negatieve bedoelingen vermijden

Iedereen die dwangmatig probeert om weg te blijven van calorie-bommen heeft de neiging om altijd aan ze te denken. Dit maakt de verleiding alleen maar groter. Onder andere een gerichte afleiding, zoals psychologiedeskundige en non-fictie auteur Dr. Volker Kitz onthult. "Als ik vanaf het begin een ding bereid, waar ik automatisch aan denk wanneer de verboden gedachte komt, bijvoorbeeld naar een rode auto of een giraffe, dan kan ik tenminste het throwback-effect vermijden, wat bewezen is in experimenten", legde Kitz uit aan 'aponet.de'. Als je denkt aan de lieve giraf in de dierentuin in plaats van aan een chocoladereep, ben je het beu om te eten. Op een gegeven moment zal deze gerichte afleiding automatisch plaatsvinden.

Positieve omkering is ook effectief. In gewone taal: geef jezelf de schuld niet als je, ondanks al je bedoelingen, naar de chocoladereep gaat. Denk in plaats daarvan na over wat u kunt compenseren, bijvoorbeeld een lange wandeling.

Timing is belangrijk

Het excuus "Ik ben op het moment te gestrest om af te vallen" klinkt misschien ongeloofwaardig, maar soms is het niet zo vreemd. Wanneer we ons gestrest voelen, hebben we niet noodzakelijk het vermogen van de hersenen om ons hoofd en lichaam naar ons programma voor gewichtsverlies te leiden. Elimineer stressfactoren die het leven moeilijk maken voor u op het werk of thuis voordat u aan een dieet begint.

Vermijd bovendien het vermijden van andere, bewuste dubbele lasten, zoals stoppen met roken op hetzelfde moment, omdat dit ertoe kan leiden dat u beide keren vroegtijdig de handdoek in de ring gooit.

Klein bord, beetje honger

Het oog eet bekend - en dus kunt u uw hersenen bedotten, zelfs met de portiegroottes. Als je een klein bord vol laadt, lijkt dat veel. Eigenlijk eet je zo onbewust minder dan wanneer je van een grotere schaal eet.

Gevolg wordt gewoonte

Wanneer je eindelijk van de onaangename kilo's af raakt, begint voor velen het moeilijke deel: houd het gewicht vast. Hier is het essentieel om strikt vast te houden aan de voorgaande principes, totdat ze vlees en bloed zijn geworden. "Na verloop van tijd worden de veranderingen een gewoonte en op een gegeven moment is het niet langer een grote opoffering om bijvoorbeeld de chocoladeplank te passeren, zonder iets te kopen, " zegt Dr. Kitz. Om niet te wanhopen, moet je afzien van voortdurend op de weegschaal te gaan staan. Lichte gewichtsvariaties zijn normaal, maar degenen die ze in gedachten houden, zijn alleen maar ontmoedigd.