Fettkiller Fahrrad Training: Hungerast - wat zit erachter?

Fit en toned - dat is je doel! Maar je voelt je vaak vaak moe tijdens de training en kan niet doorgaan? Dat kan een hongerstop zijn. We zeggen waar je op moet letten en wat helpt.

Het alarm gaat om 6 uur 's ochtends. Voor Maike is het nu 3 uur om aan het werk te gaan. Snel in een wit brood geduwd, daarna zijn tanden geborsteld, dan is het uit - ochtendsporten. Er is nog genoeg tijd om een ​​uur te fietsen.

Hoe is de honger pesterig?

Omdat het lichaam 's nachts geen voedsel heeft ingenomen, zijn de glycogeenvoorraden bij Maike leeg. Na de "snelle" koolhydraten uit het witte brood springt hun bloedsuikerspiegel onmiddellijk omhoog, en dan een korte tijd later. Het resultaat: Maike is duizelig na een korte fietstocht, slecht, ze krijgt zweet en ze moet pauze nemen. Maike heeft een laag suikergehalte (honger snel).
Koolhydraten worden opgeslagen in de vorm van glycogeen uit het lichaam. Onder belasting is voldoende energie beschikbaar. Van de Leberglykogen krijgt het bloed constant glucose. Als de spierglycogeenvoorraden leeg zijn door te trainen, haalt de spier zijn energie uit de bloedsuikerspiegel. Dit verlaagt de bloedsuikerspiegel en Maike voelt nu de effecten.

Ook een kwestie van trainen

Begin je met fietsen of joggen? Dan is het lichaam nog niet getraind en valt het gemakkelijk in de honger. Maar zelfs gevorderde studenten moeten er tijdens de training mee worstelen.

Snelle hulp bij een lage bloedsuikerspiegel

De conditie van Maike verbetert onmiddellijk als ze een klein stukje chocolade of glucose eet. Zelfs koolhydraten uit een sneetje brood of een paar koekjes helpen al. Gelukkig heeft Maike nog steeds een banaan in haar rugzak die gezonde koolhydraten bevat.