Brute lokale compromisloze keuken is trendy

Jonge chef-koks in heel Europa draaien de gastrowereld om zich heen. Ze geven niet om exotische kostbare ingrediënten van over de hele wereld, maar koken lokaal bruut. Dat is hoe het werkt ...

Brutal Lokal is de naam van de nieuwste foodtrend die een uitstekende keuken garandeert, zonder zich zorgen te hoeven maken over fancy of de meest bereisde ingrediënten. "Volg je hart en neem de spullen uit de regio", adviseerde Jonnie Boer uit Nederland aan zijn collega's van Chefsache Chefsache. "Je hebt geen bonen uit Nicaragua nodig."

Hoe smaakt de trend en waar proef je die?

Brute lokaal: van hand tot mond

Net geoogst, creatief verwerkt in de keuken en op een moderne manier geserveerd:

De brutale lokale trend viert de regionale keuken zonder verheven te zijn en verheft het tot de nieuwe avant-garde. Fijn dineren, maar shirt-mouwen en eerlijk - brutaal gewoon!

En zo ontstond de provocatieve naam van de beweging, die zich niet alleen in Duitsland ontwikkelt van een geheime tip tot de favoriet van fijnproevers.
Brutal is een lokale herinnering aan de slowfood-beweging, die de weg bereidde voor meer gewaardeerde regionale gerechten en traditionele gerechten, zonder de hoge eisen van fijnproevers te verwaarlozen. Brute lokale staat in deze traditie.

Waar kan ik lokaal brutaal eten?

Overal in Europa zijn chefs enthousiast over deze trend. Sterrenkok Albert Adrià, een begaafd patissier, draaide de eetwereld vele jaren ondersteboven met broeder Ferran in het Spaanse Kultrestaurant El Bulli, en maakte er de weg vrij voor. In Nederland kun je tulpenbollen en waterlelies van Jonnie Boer proeven, terwijl Poul Andrias Ziska gefermenteerde lams- of zeevogels uit de Noord-Atlantische Oceaan op de Faeröer serveert. Uniekheid wordt niet langer gedefinieerd door wie de meest exclusieve bronnen van levering heeft, maar alleen door de creativiteit in het omgaan met wat de natuur voor de deur biedt.

Brutaal ter plaatse in Duitsland

  • Maria Groß, ook bekend onder de knipnaam Maria Ostzone, kookt in de kwikstaart op het hoogste niveau. Hoewel ze al een Michelin-ster heeft verdiend, koos ze bewust voor de nuchtere sfeer van een uitje om al haar vaardigheden tot in de puntjes te zetten in nuchtere gerechten. Op het menu staan ​​delicatessen zoals lamsbil en lamsvlees met pastinaak en bietencouscous.
  • Billy Wagner kijkt met zijn kleine baard als een nonchalante hipster en heeft in Berlijn zijn Nobelhart gemaakt en een netwerk van 45 leveranciers uit Groot-Berlijn vervuild, die hem voor zijn restaurant van de meest verse goederen voorzien. "We koken brutaal lokaal om geweldig te zijn", citeert het managersmagazine hem. Hij biedt Kohlrabi-plakjes aan in gereduceerde yoghurtwei met rozenblaadjes en gegrilde bacon en een forel uit de Müritz die in het Japans is bereid.
  • Joachim Wissler van Bergisch Gladbach kookt in een veel elegantere omgeving, maar in dezelfde geest, die in 2015 de naam Cook of the Cooks kreeg en het restaurant Vendome in het Althoff Grandhotel Schloss Bensberg een plaats bij de 50 beste restaurants.

Brutal lokal wint duidelijk terrein op dit moment - kijk er naar uit om binnenkort regionale producten creatief voorbereid te krijgen in uw regio.