Cappuccino De zachte cafeïneschop

Als filterkoffie of espresso te bitter is en Café au lait of latte macchiato te melkachtig, zul je gek zijn op cappuccino. Dus je bereidt het goed voor.

Cappuccino is niet alleen de heerlijke begeleiding van een ijsbeker in de ijssalon, het spreekt ook velen aan die van een zachte koffie willen genieten. Trouwens, in zijn thuisland Italië worden cappuccino en andere melkkoffie traditioneel alleen van het ontbijt en 's ochtends genoten, maar we mogen het proeven! Daarom presenteren we u naast de klassieke cappuccino ook variaties.

De klassieke cappuccino

Het origineel bestaat uit een derde espresso en twee derde melk . Het is belangrijk dat je je kopjes opwarmt - niet alleen om ze comfortabeler te houden, maar ook omdat de smaak zich beter kan ontwikkelen. Je kunt je kopjes verwarmen met heet water, maar vergeet ze niet te drogen, anders is je cappuccino waterig. Bereid je espresso dan voor. Gebruik een espressomachine of een koffiemachine en zet een mooie espresso samen met crema - dit is de schuimende laag op het oppervlak, die idealiter later op het melkschuim neerslaat. Zet je espresso in de voorverwarmde kopjes.

De juiste melk voor de cappuccino

Voor het opschuimen van de melk kunt u zowel volle melk als magere melk gebruiken . Sommige mensen denken dat magere melkschuim beter is, maar dat hangt ook een beetje af van de technologie. Het goede nieuws voor veganisten of mensen die melk willen of moeten vermijden:

Lactosevrije melk en sojamelk zijn ook geschikt voor schuimen. Kokos en amandelmelk geven niet zo goed schuim vanwege het lagere eiwitgehalte en zijn daarom minder geschikt.

Melk ontvouwt een bijzonder mooie smaak vanwege het hogere vetgehalte, terwijl lactosevrije melk iets zoeter wordt bij het opschuimen. Voor het opschuimen kunt u een speciale melkopschuimer of een stoompijpje bij de koffiemachine gebruiken. Maak het schuim warm, maar niet te stevig, omdat een deel van de melk nog steeds vloeibaar moet zijn om direct met de espresso te mengen, als u het melkschuim erin doet. Je kunt het eenvoudig met wat pep erin gieten, zodat beide componenten van de cappuccino goed mengen. Het is perfect als je het direct kunt drinken en niet eerst hoeft te roeren.

Calorie trap cappuccino?

De kop cappuccino is snel dronken - maar hoe beïnvloedt dat onze calorierekening? Lichaamsbewust kan opgelucht ademhalen: een kopje cappuccino met volle melk bevat ongeveer 70 calorieën - bij magere melk of sojamelk kunt u zelfs tot 30 calorieën besparen! In elk geval is deze koffievariant altijd een slimme keuze in cafés: met 170 calorieën heeft een latte macchiato meer dan twee keer zoveel calorieën als een cappuccino!

Versier de cappuccino en varieer

Sommigen houden van een vleugje cacaopoeder op hun cappuccino, anderen willen het graag met wat suiker zoeten. Deskundigen kennen ook de cappuccino chiaro, die wordt geserveerd met meer melk, en de cappuccino con panna, die slagroom gebruikt in plaats van melkschuim. Een cappuccino bestrooid met hagelslag wordt Ciocolaccino genoemd.