Pegan power pegane dieet slank?

We hebben uit de eerste hand vier weken getest of het voedingsconcept pegan echt slanker maakt. Hier het resultaat!

Dieettrendan

Dieettrends zijn een dubbeltje - wie kent tenminste één vriend niet die als veganist afziet van producten van dierlijke afkomst of een paleo-hanger die liever eet zoals de mensen uit het stenen tijdperk? Op het eerste gezicht hebben ze niet veel gemeen: terwijl de veganist niet eens de beste biologische schnitzel op het bord krijgt, verwent de Paleo-fan zich in kleine hoeveelheden vlees. Beide diëten moeten vooral gunstig zijn voor de gezondheid, de prestaties verbeteren en natuurlijk helpen bij het afvallen. De Amerikaanse dr. Mark Hyman wil het beste van beide diëten combineren - et voila: het pegane dieet is hier!

Hier wordt speciale nadruk gelegd op veel groenten en onverwerkt voedsel.

Vlees, vis en eieren kunnen tot 25 procent van de dagelijkse voeding uitmaken. Vetten moeten idealiter worden genomen in de vorm van noten, avocado's of olijfolie. En peulvruchten, het "vlees" van veel veganisten, zijn nogal gemarginaliseerd op het pegan dieet. Peganer moet suiker, glutenbevattende granen, maar ook volle granen en alles met melk vermijden.

Kortom, het gaat om het eten van de meest verse, natuurlijke voedingsmiddelen en het simpel weglaten van industrieel verwerkt voedsel.

Pegan slank zijn? Nieuwsgierigheid tevreden!

Blogtrainee bij True Fitness, Rebecca Höfer, 22, besteedt nu al veel aandacht aan haar dieet. Daarom heeft de verandering weinig succes opgeleverd.

Wat was je doel?
Mijn motivatie was in de eerste plaats om niet af te vallen, maar om mijn figuur een beetje aan te halen. Zoals je weet, is proteïne nodig. Omdat ik anders veganistisch en ook glutenvrij ben, is mijn normale dieet vrij koolhydraat-zwaar. Ik was benieuwd of en hoe het mijn figuur- en krachttraining beïnvloedt.

Hoe voelde je je?
Gelukkig hoefde ik geen calorieën te tellen, en de verandering was niet zo groot: in het peganen-dieet, de principes van veganistisch dieet, gecombineerd met eieren en vis (van Paleo). Zuivelproducten en gluten zijn taboe, maar dat was al eerder het geval bij mij. De grootste verandering was dat je ongeveer 70 procent van de groenten moest eten - ik had eerder nogal veel fruit gegeten.

Moest je vechten?
Hoewel ik altijd vol was, voelde ik me op de een of andere manier nooit echt tevreden over het eten. Ik had gewoon niet mijn aardappelen of mijn glutenvrije brood.

Ben je afgevallen?
Mijn gewicht is niet veranderd, maar ik heb al veel pegan-basics (geen suiker, veel groenten) gevolgd. Voor mensen die overstappen van de "alleseter" naar de Peganer, ziet de gewichtscursus er zeker anders uit. Maar mijn lichaam is niet strakker geworden. Niet iedereen heeft meer eiwitten nodig - koolhydraten zijn niet zo slecht.

De conclusie

Het pegane dieet voelt eerst goed aan, omdat je intensief met je dieet moet omgaan en zo het gevoel hebt om iets goeds met zijn lichaam te doen. Maar: vis en groenten zijn een heerlijk diner, maar op de lange termijn is er het gevaar van eentonigheid.