Shred diet dunner in zes weken?

Verlaag twee kledingmaten in zes weken - dat belooft het versnipperde dieet. Maar wat zit er achter deze trend van gewichtsverlies van de VS, en wat levert dit op?

Vermageringsdiëten uit de VS zijn beslist niet nieuw - en toch vinden verse voedingsstrends voor ons de overkant van de Atlantische Oceaan. Dat geldt ook voor het versnipperde dieet! Het werd bedacht door de Amerikaanse arts Ian K. Smith, die in zijn boek 'Shred: The Revolutionary Diet' uitlegt hoe je in slechts zes weken twee maten kunt verliezen. Maar hoe werkt dit programma voor gewichtsverlies?

Verdeel de kilo's

Photo Gallery

Dat is wat we eten met het versnipperde dieet

Vertaald, 'Shred' betekent shredden of shredden - en dat is precies wat ons gewicht zou moeten doen. Zijn vastenessie van zes weken beveelt Smith aan iedereen die teleurgesteld is geweest met andere diëten en die de laatste vervelende kilo's niet kan kwijtraken. Volgens de dieetdeskundige gebeurt dit door zeven mini-maaltijden per dag - vier hoofdmaaltijden en drie snacks, die gelijkmatig verdeeld moeten worden en in totaal 1200 kilocalorieën moeten opleveren. Belangrijk: de afstanden tussen de verschillende gerechten zijn precies gedefinieerd, zodat er tussendoor geen honger ontstaat. Vanwege de regelmatige kleine maaltijden, namelijk de bloedsuikerspiegel moet constant worden gehouden, wat leidt tot een langer gevoel van volheid.

Wat kan er worden gegeten?

Je hoeft echt geen honger te hebben met dit gewichtsverliesprogramma. Dus een vetarm gemengd voedsel is toegestaan, dat niet alleen fruit, groenten en volkorenproducten omvat, maar ook mager pluimvee, vis en tofu. Variatie is de bouten en moeren van het versnipperde dieet, omdat het de stofwisseling stimuleert en ervoor zorgt dat het heupgoud smelt. 'S Avonds moet echter terughoudendheid worden betracht: koolhydraten (zoals rijst of pasta) zijn dan niet langer toegestaan. Voor snacks raadt Smith powerbar, magere yoghurt, hardgekookte eieren, pinda's en olijven aan, met porties die nooit 200 kilocalorieën mogen overschrijden. Daarnaast worden tal van smoothies, soepen en eiwitshakes als stevige maaltijden op het plan gezet. Geen enkele afstandsverklaring is vereist en zelfs koffie en alcohol zijn toegestaan ​​- maar altijd moet de regel "Genieten met mate" altijd worden opgevolgd!

Dieet is niet alles

Niet alleen uw eetgewoonten moeten worden gecontroleerd door het Shred-dieet, zelfs matige sporten zullen met dit programma in uw dagelijkse routine worden geïntegreerd. Aanvankelijk zouden 45 minuten wekelijks gedurende vijf dagen moeten worden gebruikt. Eerst is de duurtraining aan, later volgt krachttraining.

The Shred Diet Pro & Contra

DE VOORDELEN

• Het shred-dieet is uitgebalanceerd en sluit geen voedsel uit

• De combinatie van dieetverandering en sport

• 7 kleine maaltijden voorkomen onbedwingbare trekgevoelens

DE NADELEN

• Uitgebreide implementatie door veel maaltijden en dagelijks sportprogramma

• onrealistische doelen (2 kledingmaten minder)

• veel typische Amerikaanse ingrediënten in de recepten

Versnipperd dieet - is het het waard?

Over het algemeen is het dieet dat wordt voorgeschreven door het versnipperde dieet gezond en helpt het hunkeren naar voedsel te voorkomen en uw energiebalans te reguleren. Je hoeft nauwelijks afstand te doen en de gevarieerde maaltijden zorgen ervoor dat het menu niet saai is. Het feit dat deze trend van gewichtsverlies ook een regelmatige training omvat, maakt het effectiever en uitgebalanceerd - het is immers moeilijk om gewicht te verliezen door een eenvoudige dieetverandering.

Helaas is het versnipperde dieet niet voor iedereen geschikt. Het vereist dus veel planning, de juiste timing en een vaste dagelijkse planning. Sommige maaltijden moeten van tevoren worden bereid en je moet goed letten op de afstanden en tijden die je eet. Als je werkt of een gezin hebt om voor te zorgen, kun je het misschien niet doen.

Het is ook de vraag of men in de voorgeschreven zes weken twee kledingmaten kan verliezen. Het metabolisme van elke persoon is anders en een gewichtsverlies van meer dan drie kilo is minder waarschijnlijk in deze periode. Echter, met een gezond dieet plus sport à la shred ben je niet verkeerd op de lange termijn!

Bron: Cover Media