Geurdieet Afslanken met de juiste geuren

Wie wil afvallen, is dankbaar voor een advies dat niet klinkt als discipline en kwelling. Wat dacht je van een dieet dat door de neus gaat?

Probeer slim - wat te mooi klinkt om waar te zijn, kan een goede hulp zijn om een ​​paar kilootjes kwijt te raken. Echter, om valse hoop te voorkomen: Adequate voeding die in balans is en in de calorie naar uw dieetdoel, maar ook voldoende beweging zult u niet worden gespaard ondanks Duftkurkur. Je kunt echter de verzaking van heerlijke geuren zoeter maken - niet alleen speciale aromatherapie, zelfs het snuiven van olijfolie om je te helpen af ​​te vallen.

De kracht van geuren

De reukzin en smaak zijn nauw met elkaar verbonden. Bij verkoudheid kunnen we niets ruiken dankzij de gezwollen neusslijmvliezen en hebben we minder eetlust. En als iets onaangenaam ruikt, durven we het niet te eten, omdat we genetisch zijn geprogrammeerd om iets oneetbaars aan te nemen hier. Omgekeerd, 70 tot 80 procent van de smaakervaring en dus het genot van de geur van ons eten.

Essentiële oliën kunnen van grote invloed zijn op ons leven door het veranderen van de stemming, het stimuleren van de concentratie, ontspanning of eetlust. Dus je kunt ook helpen in de strijd tegen de kilo's.

Grapefruit dempt de eetlust

Je kunt bijvoorbeeld een flesje grapefruitolie ronddragen en er minstens zes keer per dag drie tot vijf keer per dag aan ruiken. Je eetlust is al beperkt. Niet voor niets is de grapefruit bekend als een vriend van alle lijners: de vrucht heeft een lage glycemische index en veel vezels, die het lichaam langer vasthouden en dus langer vol zitten.

Olijfolie helpt ook bij het afvallen

Grapefruitolie is niet de enige magische stof die helpt af te vallen door de neus. Onderzoekers ontdekten in 2013 dat de geur van olijfolie hen ertoe verleidde om minder te eten. Test deelnemers die vóór een maaltijd olijfolie snuiven en vervolgens kleinere porties aten dan een vergelijkingsgroep. Jammer: op de lange termijn kunnen we nauwelijks scoren met geuren om minder te eten. Want het reukvermogen raakt gewend aan zeer snel gewenning - wat vooral helpt bij slechte geuren waarmee je om een ​​of andere reden moet leven. Maar de zelfobsessie met essentiële oliën werkt slechts voor een beperkte tijd - maar misschien is het genoeg om over te schakelen naar een bescheidener voedsel.