Klim naar de hoogste berg ter wereld: Andreas wil terugkeren naar de Mount Everest

Een jaar lang heeft Andreas Friedrich zich fysiek en mentaal voorbereid op de levensbedreigende beklimming. Uit liefde voor bergbeklimmen stichtte hij zelfs een club die Sherpa's en hun families in Nepal financieel steunt.

Mijn hart hobby is bergbeklimmen en mijn project MountainProjects eV Dit werd gemaakt nadat ik twee keer werd begraven in Nepal door een lawine en werd gered door Sherpa's. Dat is waarom ik, voorafgaand aan het beklimmen van de Mount Everest in 2016, MountainProjects oprichtte om iets terug te geven aan de Sherpa's en hun kinderen. Mijn vereniging bouwt scholen en kleuterscholen in Nepal met behulp van donaties.

Op vrijdag 13 mei 2016 stond ik op de top van Mount Everest. Voor mei 2019 ben ik mijn expeditie aan het plannen van de noordkant naar de hoogste berg ter wereld. De sportieve en mentale voorbereiding is nu een jaar gaande - voor slechts één doel: een andere levensbedreigende Summit Push. Ondanks de ontberingen van de vele expedities die ik tot nu toe heb ondernomen, motiveer ik mezelf dagelijks, volgens strikte dieet- en bewegingsplannen. Succes is in de eerste plaats een kwestie van mijn houding. Ik geloof dat geen enkel obstakel zo hoog is dat we er niet overheen kunnen komen. Met mijn NGO vraag ik mensen: Wat is JOUW Everest. Wat is JOUW grootste doel?

De beklimming van de Mount Everest is niet mijn eerste 8000er en deze ervaringen zijn natuurlijk altijd goed voor mij. Maar de gevaren zijn diep in mij gebrand. Mijn focus is overdreven en ik ben trots om mijn ervaringen en ervaringen te delen en anderen te betrekken.

U hebt ook iets gedaan waar u onze community over wilt vertellen? Stuur dan je persoonlijke verhaal met het onderwerp "Succesverhaal" naar [email protected] - en misschien word je binnenkort een van onze echte fitnessbloghelden uit het dagelijks leven!