Voeding van de toekomst Onderzoekers werken aan goed fastfood

De Duitsers gebruiken veel te vaak fast food - de gevolgen voor de gezondheid kosten de staat miljarden. Onderzoekers zijn daarom op zoek naar de voeding van de toekomst.

Onderzoekers hebben de kosten van ziekte en eetgewoonten voor Duitsland geanalyseerd en berekend hoe hoog de kosten zijn van een onevenwichtige inname van suiker, zout en verzadigde vetten. De drie meststoffen die veel te vaak in onze buik belanden via hamburgers, frites en frisdrank, leiden tot ziekten van het cardiovasculaire systeem, cariës, stofwisselingsstoornissen zoals diabetes en obesitas en kanker.

Dure gevolgen van te veel fast food

De resulterende kosten hebben zelfs wetenschappers verrast. Fastfood legt daarom jaarlijks een belasting op het zorgstelsel van 16, 8 miljard euro.

"De directe kosten van ziekten die kunnen voortvloeien uit overconsumptie van zout, suiker en vet zijn aanzienlijk",

zegt studie auteur Dr. Toni Meier van de Martin-Luther-universiteit Halle-Wittenberg. Er is echter ook een duidelijk besparingspotentieel in de eerder verwaarloosde gevolgen en vervolgkosten van overgewicht en diabetes: "Deze variëren van gewichtgerelateerde osteoartritis tot slaapstoornissen, Alzheimer en chronisch nierfalen."

De co-auteur van de publicatie, dr. Katja Riedel, verklaart: "De resultaten hebben ons enorm verrast in hun lengte. Op dit moment hebben we alleen rekening gehouden met de directe behandelingskosten. Indirecte kosten als gevolg van verloren tijd, medische behandeling en invaliditeit worden zelfs toegevoegd aan de directe kosten. "

Gezamenlijke taakvoeding van de toekomst

Naarmate de bevolking ouder wordt, maar niet gezonder, en ook stijgende uitgaven voor gezondheidszorg, kunnen de resultaten als leidraad dienen voor preventieve maatregelen. De studie is gemaakt binnen de strategische alliantie NatLife 2020. Hier komen bedrijven en universiteiten samen om samen te werken aan natuurlijke producten voor verbeterde formules voor voedingsbedrijven. "De resultaten van deze studie bevestigen dat we op de goede weg zijn met de NatLife 2020-onderzoeksaanpak. Als we ongeveer een derde van de suiker, het vet of het zout in voedselrecepten met nieuwe natuurlijke stoffen konden vervangen, konden we het gezondheidszorgsysteem in Duitsland alleen al met een bedrag tussen vijf en zes miljard euro per jaar verlichten ", vat Cooper samen. Auteur Dr. Martin Langer samen.

Fit in het dagelijks leven

Deze nieuwe producten zullen met dezelfde smaak worden verminderd in zout-, suiker- en / of vetgehalte - en maken het dagelijks leven daarom veel gezonder. En het zou zelfs mogelijk zijn om fit te zijn met gezond fastfood in het dagelijks leven. Maar omdat we niet zo lang willen wachten op de ontwikkeling van echt gezonde eindproducten, laat True Fitness Blog zien waar gezond eten over gaat en krijgt u 5 snelle tips voor een gezonde en evenwichtige voeding:

  1. Blijf weg van frisdranken! Beter een kopje thee pakken en niet vergeten: mensen moeten ongeveer één tot drie liter water per dag drinken.
  2. Het is allemaal een kwestie van combineren: als het hamburgers zijn, dan beter af met salade en zonder friet.
  3. Heeft raapzaad of olijfolie al geproefd salade? Deze oliën beschermen het hart. Ze verlagen het cholesterol of houden de bloedvaten soepel.
  4. Langer vol: appels helpen niet alleen bij hunkeren, ze bieden atleten ook B-vitamines en magnesium.
  5. Groentepannen zijn niet alleen gezond, ze versterken ook het immuunsysteem. Degenen die groene groenten eten, zoals spinazie en broccoli, verlagen hun risico op kanker en infecties.