Doel minus 40 kilo: een voedselintolerantie verandert het leven van Franziska

Wanneer Frances een voedselintolerantie ontdekt, klikt het in haar hoofd: ze onthoudt zich niet alleen van histamine en tarwe, maar voltooit ook een strak sportprogramma. Het resultaat: meer energie en 27 kilo minder.

Ik kan me op geen enkel moment in mijn leven herinneren dat ik heel mager was. Het heeft me altijd een beetje dwars gezeten - niet het feit dat ik niet slank ben, maar hoe anderen naar je kijken, je oordelen en zelfs oordelen. Tijdens mijn semester in het buitenland leed ik aan acute migraine, gastro-intestinale klachten en soortgelijke symptomen, waardoor ik steeds depressiever werd.
Na twee jaar met problemen en een bezoek aan een arts, kwam ik er eindelijk achter dat ik lijd aan histamine-intolerantie en tarwe-intolerantie. De vele uren dat mijn lichaam door de lucht in de maag en darmen was opgeblazen en ik me ongemakkelijk voelde, hebben me ertoe gebracht me af te sluiten en minder met vrienden en familie te doen. Op de dag van de diagnose nam ik de beslissing: ik moet iets veranderen en het NU! Het was duidelijk dat ik mijn dieet een keer moest veranderen en afzien van histamine en tarwe. Dat was moeilijker voor mij dan je zou denken. Maar het is een proces waar je goed aan kunt werken, en je leert het elke dag.
Toen begon ik langzaam weer aan sporten. Ik ging naar de sportschool van de universiteit, begon te lopen en ondertussen doe ik ook regelmatig pilates. Omdat ik aan mezelf en mijn lichaam werk, voel ik me veel beter. Ik verloor 27 kilo in iets minder dan een jaar, heb minder depressieve gemoedstoestanden, ben veel actiever en doe meer met vrienden. Ik voel me veel beter in mijn lichaam en ik geniet zelfs van het omgaan met voeding. Binnenkort zal ik zelfs deelnemen aan mijn eerste officiële run. En hoewel ik alleen al ongeveer 7 maanden regelmatig probeer te rennen, ben ik heel blij. In de komende paar maanden wil ik absoluut 13 kilo afvallen en sport en voeding nog meer integreren in mijn dagelijkse routine. Ik registreer mijn ups en downs, nieuwe inzichten en successen op mijn instagram-account.

Overeenkomen met de #motivationmond vandaag een volledige foto van het lichaam