Halve marathon met twee kinderen: Kerstin staat in het Guiness Book of Records

De uitvoering van Dreifach Mama Kerstin Straub-Bertsch is recordbrekend! In maart pakte de frontloper van ASICS het Guinness World Record voor de halve marathon met twee kinderen in de dubbele jogger. Ze vertelde ons hoe ze haar training en kinderopvang onder één dak kreeg.

In maart 2018 liep Kerstin Straub-Bertsch in de halve marathon in Frankfurt in het Guinness Book of Records. Twee van haar drie kinderen duwden haar op de 21, 1 kilometer 1 uur en 31 minuten in de dubbele jogger.

Hoe kwam je op het idee voor het Guinness Wereldrecord?

  • Toen mijn dochter me vertelde dat ze eindelijk aan de start wilde staan ​​(en niet altijd in opleiding) bij een wedstrijd, vroeg ik me eerst af waar dat mogelijk was. In Spiridon Frankfurt vond ik een organisator waarmee ik kon beginnen met Babyjogger. Tegelijkertijd keek ik online, als er misschien wel tijd voor was, en vond ik het bestaande wereldrecord. Toen ik dat aan de kinderen vertelde, zei mijn zoon Emil meteen: "We likken het record van de dame af". Toen wendde ik me tot Guiness en ze hebben toen het project vrijgegeven en de baby Jogger onderzocht, dus er wordt niets gemanipuleerd. Toen we drie maanden eerder "klaar" waren, begon onze "echte" training ervoor.
  • We begonnen met het uitvoeren van intervallen met de drieweg baby jogger, bijna altijd met behulp van onze stopwatch om echt in het gewenste tempo te rennen. Dit was soms erg moeilijk. Natuurlijk, mijn Dreierbabyjogger weegt ongeveer 20 kilometer meer, maar de weersomstandigheden veroorzaakten ons veel. Bij winderige windstoten lukte het me soms niet een kilometer minder dan vijf minuten te lopen en besefte ik dat we veel geluk nodig hadden voor onze recordpoging. Het gebeurde ook dat het voor de kinderen zo koud was dat we de training moesten beëindigen, ondanks het gebruik van warmwaterkruiken in onze voetenzakken en thuis op te warmen met een warme chocolademelk.
  • Naast mijn intervaltraining met baby-jogger, deed ik krachttraining voor mijn armen, rug en borst. Voor het eerst rende ik met de Babyjogger heel snel in training, mijn armen verzuurd en ik wist dat er nog steeds veel werk op me wachtte.

Ik werd vaak gevraagd of ik de halve marathon al in de vereiste tijd in training had uitgevoerd. Dat ben ik niet. Na 17 kilometer was onze langste rit voorbij. Slechts zeven kilometer in training had ik echt eenmaal in het racetempo voltooid - maar een echte marathonprof is niet synoniem aan het trainen van zijn beste tijden ...

Hoe krijg je het voor elkaar om de training, ondanks je drie kinderen, optimaal te organiseren?

Zoals je weet, is oefenen de meester en aangezien ik vanaf nu niet de moeder van drie kinderen ben geworden, heb ik de afgelopen vier jaar het onderwerp rennen en kinderen goed leren kennen .... :-) Mijn oudste dochter is vier jaar oud en Ik wist al tijdens de zwangerschap dat ik na de geboorte weer zou willen lopen. Ik had het geluk met Johanna dat ik in staat was om te lopen tot het begin van de weeën en mocht lopen en ook zo lang. Mijn oma heeft mijn eerste baby-jogger geboren. In het begin duwde ik Johanna in de wagen naar de trein. Toen we daar aankwamen, sliep ze en kon ik mijn sporen om haar heen trekken. Toen Johanna groot genoeg was om mee te nemen in de baby-jogger, gebruikte ik haar slaapfasen om te trainen met de baby-jogger. Hier sliep ze altijd heel goed en werd ze zelfs wakker na het douchen. Ze maakte het allemaal heel gemakkelijk voor mij.


Nog geen 20 maanden later had ik Emil bij me. In een Doppelbabyjogger zou ik nu allebei kunnen nemen. In het begin waren de slaaptijden van Johanna en Emil anders. Meestal organiseerde ik mezelf zodat Emil in slaap viel tijdens het joggen en ik sprak met Johanna. Toen Emil een jaar oud was, namen ze allebei hun dutjes op hetzelfde moment in de baby-jogger. Als ik intervaltraining wilde doen, nam ik ze allebei op de baan. Hier speelden de twee in de verspringen groep met hun zanddingen. Het ondersteunen van mijn moeder ging dan meestal ook mee en kon dus ook afwisselend 400m intervallen gedaan worden.
Toen Anton twee jaar later niet volgde, meldde ik me aan voor kinderopvang in de fitnessstudio. Ik kan dit alleen aan elke atletische moeder met een kind aanbevelen. Johanna en Emil speelden in de tijd dat ik op de loopband liep. En Toni sliep naast me in zijn babybad. En per ongeluk ontdekte ik iets later een Dreierbabyjogger op internet, die ik echt wilde hebben. Elk van mijn kinderen heeft hier zijn plaats en ik ben volledig flexibel wanneer ik wil rennen. Mijn twee grote jongens slapen zelden in de baby-jogger. Maar we gebruiken de jogger ook graag als een alternatief voor de auto en regelen de ene of de andere excursie met mijn training.
Maar wat ik als drievoudige moeder heb geleerd, is altijd flexibel. Als mijn dwergen niet het gevoel hebben langer te joggen, wordt dit vroegtijdig gestopt of als de kleinste maar plotseling honger heeft, midden in het bos, wordt een stilte-onderbreking ingevoegd. Een baby jogger is zeker een geweldige manier voor elke running mom om te blijven sporten met kinderen zonder afhankelijk te zijn van iemand anders.