Gewenst gewicht op eigen kracht: Sabrina gaat door dik en dun

Al als een schoolkind vecht Sabrina met haar kilo's, intussen weegt ze zelfs 115 kilo. Na een constante ups en downs op de weegschaal stopt de aanwijzer bij 48 pond. Sabrina trekt aan de noodrem en houdt vandaag haar gewenste gewicht vast.

Ik heb altijd iets "meer" op mijn ribben gehad. Op school werd ik gepest, een vet varken of airbag genoemd, uitgebuit, enzovoort. Dus - wat doe je? Juist, je eet het verdriet op in jezelf. Toen ik 17 was, woog ik 115 kilo met een lengte van 1, 73 m. Ik begon mijn opleiding als advocaat en notaris in augustus 1997. Mijn taken omvatten niet alleen de bureaucratie, maar ook de boodschappen aan de rechtbank, de bank of het postkantoor.

"Plotseling wist ik dat je meer kon doen"

Plots moest mijn lichaam bewegen. Mijn eetgewoontes lieten veel te wensen over (ontbijt thuis, ontbijt op kantoor, friet of kebab voor de lunch, 's middags altijd een Snickers, bij het treinstation een of twee kaaskrakelingen en' s avonds thuis nog warm voedsel van mama). Maar na tien jaar waren er nog steeds tien kilo af.

En toen wist ik het opeens: je kunt meer doen. Dus ik veranderde mijn dieet zonder te weten wat ik echt aan het doen ben. Aan het einde van de training woog ik 80 kilo.

"Mijn eerste halve marathon was de eerste om te eindigen"

In september 2000 ben ik naar Norderney verhuisd naar mijn huidige ex-man. In het begin had ik geen baan en was vrij lui. We zijn getrouwd en in september 2001 is onze zoon Fabian geboren. In januari 2005 onze dochter Thalina. Ik heb niet te veel gewonnen in de zwangerschappen. Maar toch wist ik in december 2005 opnieuw 92 kilo wegen.
We wilden in maart 2006 naar Centre Parc gaan, waar je kunt zwemmen. Ik keek naar beneden en dacht: nee ... dat is niet hoe het werkt. Dus gaf ik mijn ex-man Christmas 2005 een Nordic Walking-set. En toen begon het. Op 1.1.2006 begon ik te wandelen, eerst heel langzaam en daarna steeds sneller.


De kilo's vlogen gewoon weg!


In de zomer van 2006 (ik woog in de tussentijd ongeveer 75 kilo), reed ik 18 km op een zondag en ik wist: je kunt de halve marathon maken in september, dat is je thuiscircuit. Dus in september 2006 maakte ik mijn eerste halve marathon - en eindigde ik zelfs als de eerste wandelaar!

"Opeens woog ik slechts 48 kilo"

Toen kwam de een naar de andere. Ik ging met de kinderen naar de atletiek en daar werd mij gevraagd of ik de groepen wilde leiden. Natuurlijk voelde ik me zo. Ik heb toen ook de volwassen wandelgroep geleid. Als spieropbouwer begon ik met Pilates. Van het wandelen was joggen en lopen na vier halve marathons, ik ging toen naar een aantal stad loopt als een jogger. En ik werd slanker en slanker. Met 63 kg had ik broek maat 36 en was mega tevreden over het figuur. Helaas bleef het niet zo. Ik werd steeds dunner en woog in de zomer van 2011 ineens slechts 48 kg.

Van 's morgens vroeg tot' s avonds voelde ik me slecht. Ik dacht aan een verkoudheid, maar het werd niet beter. Vanaf dat moment was ik slap, impotent, moe van mijn leven en wist ik in vier maanden tijd nog eens 30 kilo te krijgen door voedselaanvallen uit te voeren. Geen dokter wist wat er met me aan de hand was. In maart 2012 vond ik Hashimoto. Mijn lichaam was gewoon vol water gepompt, ik voelde me nog steeds ziek. De hormonen namen constant toe, op een gegeven moment voelde ik me beter, maar de kilo's bleven natuurlijk. Wat een sh ...!

Ik deed sporten als een domoor en logte in op de sportschool. Toen ik nog slanker was, had ik geprobeerd te fietsen. Dit werd ook aangeboden in de sportschool. Ik vond het zo leuk dat ik de C-licentie kreeg en een fietskamer in een hotel huurde. Vanaf dat moment gaf ik twee keer per week fietscursussen. Een jaar later volgde de B-licentie.

"Mijn spieren groeien, ik word steeds meer en meer gedefinieerd"

In het voorjaar van 2015 moest ik mijn baan opgeven bij de bank (waar ik zeven jaar als klantadviseur had gewerkt). Het hotel waar ik de fietscursussen gaf, was op dat moment op zoek naar een fitnesstrainer en door relaties raakte ik gewend aan de baan. Ik was verantwoordelijk voor de meeste cursussen (buikdijen, fietsen, aquafit, rugcursussen, enz.).
Mijn supervisor adviseerde me om een ​​Group Fitness B-licentie te nemen - en ik heb deze met succes afgerond in de zomer van 2015. Wat werd er van de voederaanvallen en de kilo's? Er waren nog 84 kilo buffels daar. Met een voedingsdeskundige heb ik geprobeerd hier op de een of andere manier grip op te krijgen. Alleen met matig succes. Ik was gewoon niet consistent genoeg.

Na mijn scheiding in november 2015 ben ik in januari 2016 teruggegaan naar mijn oude huis. Ik had een baan nodig en solliciteerde naar de Feel Fit in Werne. Mijn bazen vertelden me dat ze trampolines willen kopen en fitness willen gaan springen. Ik zou de vergunning moeten krijgen en de cursus vooruit moeten brengen.
Zei, klaar. In april 2016 hebben een aantal collega's en ik de licentie gemaakt en vanaf dat moment ging het steil bergop. Ik deed mijn Fitness Trainer B, de Cross Workout A-licentie en ik ben degene met de meeste power classes in de studio. In juni zal ik de Les Mills Bodypump-licentie doen. Crossfit heeft me echt verslaafd.
Ok, ik durf nog steeds niet sommige dingen, maar mijn spieren groeien en mijn lichaam is meer gedefinieerd. Ik ga niet meer naar de apparaten. Op dit moment ga ik mijn voedingsdeskundige licentie doen. In juni staan ​​de Tough Mudder in Arnberg (maar slechts de helft ;-)) en de Muddy Angel-run aan.

"Wanneer ik trainingsplannen schrijf in de studio, wil ik altijd de dikte hebben."

Een paar dagen geleden had ik de moed om in te loggen bij Hyrox. Ik volg dit evenement al een tijdje op Facebook en vond het best cool. Ik probeer mijn geluk in Essen.

  • Mijn wens voor de komende jaren zou zijn om mensen met overgewicht te helpen op een gezonde manier af te vallen. Ik deed het alleen en ik weet hoe geweldig het is, hoe moedig het is om een ​​studio tegen te komen en op de een of andere manier te sporten tussen de 'magere'. Wanneer ik trainingsplannen schrijf, wil ik altijd de "dikten" hebben. Omdat ik haar zo goed kan begrijpen.

Als je meer wilt weten over mij, ga dan naar mijn Instagram-account.

U hebt ook iets gedaan waar u onze community over wilt vertellen? Stuur dan je persoonlijke verhaal met het onderwerp "Succesverhaal" naar [email protected] - en misschien word je binnenkort een van onze echte fitnessbloghelden uit het dagelijks leven!