Jeugd vroege oefeningen

In de kindertijd is de cursus gericht op een gezond dieet. Maar hoe leer je kinderen dat groen en Co. beter is dan chocolade?

Het hebben van een gevarieerd, gezond voedingspatroon en een goed lichaamsgewicht is belangrijk voor de rest van je leven, dus ouders zullen er goed aan doen goede gewoonten bij hun kinderen in te brengen. Omdat degenen die op jonge leeftijd een positief eetgedrag hebben geleerd, in de loop van hun leven geen overgewicht of verslaafd raken aan fastfood.

Smaakvoorkeuren ontwikkelen zich vroeg

Wat onweerstaanbaar is voor iemand, laat de ander koud. Ons favoriete voedsel en onze smaak op het gebied van kruiden, zout en suiker worden niet alleen gekenmerkt door wat we als kinderen krijgen verondersteld - sommige indrukken vinden zelfs vóór de geboorte zelfs in de baarmoeder plaats.

Als u iets goeds wilt doen voor uw kind, eet dan tijdens de zwangerschap zoveel mogelijk vers en zelfgemaakt voedsel en vermijd zo mogelijk voedsel in blik en fastfood. Kant-en-klaarmaaltijden en gemaksproducten zoals cottage sauzen en bevroren groentemixen werken vaak met een hoog zout- en suikergehalte, dat we spontaan heerlijk vinden, maar ook de gevoeligheid verminderen - dus je hebt altijd meer zout nodig dan andere om het te krijgen zoals, en hunkert naar snoep. Hetzelfde geldt voor smaakversterkers, die een verwachting genereren wanneer ze eraan wennen, en die dan niet altijd kunnen worden voldaan met "normaal" voedsel.

Wees een goed voorbeeld

Wie bijvoorbeeld preekt hoe belangrijk bijvoorbeeld vijf porties groenten en fruit per dag zijn, moet zijn kinderen laten zien dat dit een goede zaak is en geen vervelende verplichte opleiding. Het is niet zo moeilijk om een ​​cultuur van verwennerij met kinderen te leven, waar een fruitsalade of gestoomde groenten een delicatesse is waar je naar uitkijkt en koken leuk en belangrijk is - als je erachter zit.

Gezonde voeding is niet alleen belangrijk in de jaren van lichamelijke ontwikkeling, maar ook voor een heel leven,

daarom is het natuurlijk goed voor het hele gezin. Houd je aan de regels die je stelt voor de kinderen! Als je ze een gezond snackbrood geeft, moet je niet per se chocoladerepen in XL-formaat in de kantoortas stoppen of 's avonds als de kinderen in bed liggen de frituurtas uit de schuilplaats tevoorschijn toveren.

De verheerlijking van snacking, mogelijk in het geheim achter de rug van de andere ouder, is net zo ongunstig als het bezoek aan de snackbar als beloning. Dit geeft ongezonde eetgewoonten een hoge prioriteit. Geef je kind een keer chocola - je zult het bestaan ​​van snoep voor hem nooit definitief kunnen verbergen. Maar maak er geen staatshandeling van, maar behandel snoepjes liever met een ongedwongen kwestie natuurlijk van iets eetbaars, dat er "ook onder de maat" was. Hoe ouder het kind wordt, hoe sneller je zult kunnen uitleggen dat snacken niet goed is voor de tanden, bijvoorbeeld.

Samen eten maakt je sterk en slank

Wie is niet bezweken voor de verleiding om een ​​grote pastaplaat of pizza voor de tv te verslinden? Voor alleenstaanden en koppels is dat misschien goed, maar gezinnen moeten zeker wennen aan het verzamelen voor de maaltijden op vaste tijden rond een eettafel. De tv is net zo weinig voor lunch of diner als het computerspel, de mobiele telefoon of de iPad. Gedeelde maaltijden hebben vele functies: ze geven structuur aan het gezinsleven en bevorderen de samenhang; Zelfs wanneer buiten maaltijden allemaal hun eigen taken en interesses hebben, komen ze samen, eten ze samen en kunnen ze het dagelijks leven bespreken. Dat smeedt het gezin samen, zelfs als alle gezinsleden alleen daar kunnen zijn voor het avondeten.

Niet in de laatste plaats heeft dit een positief effect op de geconsumeerde hoeveelheden, omdat diegenen die tijdens het eten teveel afleiden vaak meer eten dan ze nodig hebben voor verzadiging. Aan de tafel eet je langzamer: je geeft kommen door, vult een beetje op, praat met elkaar - en gaat liever met elkaar om als je je vol voelt. Laat daarom een ​​klein ding op de plaat blijven als je kind vol is. Na verloop van tijd zal het leren om de juiste hoeveelheid aan te vullen; Eten kost ten koste van overgewicht.

Gezinnen die samen eten hebben minder kans op overgewicht

- Uit een Amerikaanse studie bleek dat 80 procent van de bestudeerde kinderen met een normaal gewicht met hun gezin aan de tafel at, terwijl slechts 55 procent van de kinderen met overgewicht dit deed.

Afhankelijk van je tijd- en ruimtemogelijkheden, moet je ook proberen kinderen te betrekken bij de aanschaf en bereiding van voedsel; Ze leren later voor zichzelf te zorgen en ontwikkelen ook meer kennis en respect voor wat er op hun bord komt. Ze leren door dagelijkse ervaringen en handige tips over hoe je een tafel opzet en hoe je je in het gezelschap van anderen gedraagt, zodat iedereen zich prettig voelt - zelfs als de weg naar het doel met verharde placemats en woedeaanvallen geplaveid kan zijn. En als ze oud genoeg zijn om een ​​deel van de maaltijd als een salade voor te bereiden, bijvoorbeeld, kunnen ze daar terecht trots op zijn. Dus je versterkt het zelfvertrouwen en de levensvatbaarheid van je kind.