Voedingsvoorschriften Eet 's morgens of niet?

Het ontbijt is de gevaarlijkste maaltijd van de dag - zegt een Engelse onderzoeker die het niet eens is met de suggestie om een ​​stevig ontbijt te gebruiken.

Al in de kindertijd hebben velen van ons het begrepen: het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Goed eten in de ochtend, goed eten tijdens de lunch en zo weinig mogelijk eten in de avond - dat was de sleutel tot gezondheid en een slank figuur voor een lange tijd. Een Engelse wetenschapper is hier fundamenteel tegen: hij beweert dat het ontbijt de gevaarlijkste maaltijd van de dag is en de beste moet zijn.

Gezondheidsval Ontbijt?

Biochemicus Terence Kealey schrijft in zijn boek 'Breakfast Is A Dangerous Meal' dat het ontbijt op hetzelfde niveau moet worden gezet als roken.

Hij denkt dat het over een paar jaar een sociaal taboe zal worden, net zoals het al met sigaretten heeft gedaan.

Maar hoe krijgt Kealey dat idee? Op 64-jarige leeftijd kreeg de natuuronderzoeker de diagnose diabetes en zijn artsen raadden hem aan zijn levensstijl en dieet aan te passen. Kealey begon zijn bloedsuikerspiegel nauwkeurig te documenteren en ontdekte al snel dat ze na het ontbijt bijzonder hoog waren. Als proef reed hij het ontbijt af en vroeg zich af of de lunch hetzelfde effect zou hebben als de eerste maaltijd van de dag - maar dat gebeurde niet. In feite bleven zijn bloedsuikerspiegels gedurende de dag constanter, wat voor hem gezonder was.

Gezonder zonder ontbijt?

Kealey kwam tot de conclusie door verder onderzoek dat we allemaal gezonder zouden leven zonder ontbijt. En dat is niet alleen voor diabetici, zegt hij. "Het ontbijt bevordert volgens Kealey ook de ontwikkeling van het metabool syndroom geassocieerd met obesitas, diabetes en hypertensie bij gezonde mensen. Voor Kealey is het ontbijt een no-go!

De populaire voedingsvorm van het intermitterende vasten, die vasthoudt aan de normale vastenfasen, past in de these van Kealey. Een manier om dit te doen is om de tijd die nodig is om te eten tot een maximum van acht uur per dag te beperken en het lichaam 16 uur te geven om zich te concentreren op andere doelen, zoals regeneratie en reparatie. Als u het diner moeilijk kunt overslaan, kunt u uw acht uur in een tijdslot tussen 11:00 en 19:00 uur of tussen 12:00 en 20:00 uur ontvangen. Probeer gewoon wat je het beste krijgt.

Luister naar je lichaam

Zelfs als de opmerkingen van Kealey overtuigend klinken, moet je altijd luisteren naar je lichaamsgevoel bij het organiseren van je voedingsgewoonten. Als u vindt dat het ontbijt vooral belangrijk is voor u en uw welzijn, moet u uzelf niet dwingen om een ​​eetritme te hebben dat tegen uw graankorrel in gaat. Iedereen heeft een ander bioritme, kan op verschillende tijdstippen heel goed werken, slapen of gewoon eten.