Voeding en ontspanning Niet toenemen op vakantie - maar hoe?!

Wat te doen wanneer vakantie en dieet elkaar in de weg lopen? We laten zien hoe het lukt om zijn dieet te volgen tijdens het reizen.

Voor de meesten betekent vakantie ontspanning, maar helaas keert men vaak terug naar huis met meer kilo's op zijn heupen. Veel mensen vergeten niet alleen de dagelijkse stress, maar ook om gezond te blijven eten. Dus wat kunt u doen om te voorkomen dat uw dieet tijdens de vakantieperiode uit de hand loopt? We geven tips.


Zeldzaam uit eten gaan

Vooral een hotelvakantie maakt het moeilijk om je eigen maaltijden te plannen, omdat je geen gelegenheid hebt om ze zelf voor te bereiden. Helaas wachten in het restaurant de grootste caloriebommen op je en veroorzaken ze ongewenst spek. Natuurlijk, op vakantie zou je ook vervelende klusjes zoals koken moeten kunnen loslaten, maar je moet er een regel van maken, hooguit één keer per dag om uit eten te gaan. Je resterende maaltijden moet je in de supermarkt krijgen, waar je precies weet wat erin zit - bijvoorbeeld salade! Iedereen die een vakantiehuis heeft gehuurd, dus de keuken moet worden gebruikt en gezonde voeding oproepen.

Gezonde snacks uit de koffer

Als je jezelf van te voren voorziet van heerlijke, maar caloriearme snacks, verminder je het risico op zonde in cravings gekte. Als de kleine eetlust meldt, kan een fastfoodrestaurant bijna onweerstaanbare verleiding worden, maar als je al snacks in je zak hebt, kan de aankoop van een cheeseburger geen rechtvaardiging zijn.

Lange tijd is trail-mix, een mengsel van gedroogde vruchten, noten en cacaokernen met donkere chocolade voor chocoladeventilators, bijzonder opvallend.

Ook vers fruit zou er vaker moeten zijn, maar natuurlijk lokaal op tijd gekocht en niet al meegenomen.


Afleiding op de luchthaven

Als u met het vliegtuig reist, kan de tijd vóór het instappen bijzonder moeilijk zijn. Het wachten bij de gate verleidt je vaak om te genieten van een of twee alcoholische (en vaak calorierijke) drankjes aan de bar of een vette snack. In plaats daarvan moet u de tijd gebruiken om op uw benen te staan. Dit doet afbreuk aan het nuttigen van onnodige calorieën. Iedereen die nog steeds wil genieten van alcohol, moet echter de voorkeur geven aan caloriearme dranken (bijvoorbeeld gin en tonic).