Voeding zonder suiker Slank met "No Sweets" - de zelftest!

Wacht 40 dagen voor Schoki & Co .: Dat is wat onze collega voor u heeft geprobeerd. Gewicht, welzijn, hebzucht: dat brengt voeding zonder suiker!

Ieder van ons droogt ongeveer 26 kilo suiker per jaar

Voor velen is het bijna onmogelijk om zoete calorie-bommen te vermijden:

  • Een op de vier (25, 8 procent), volgens een onderzoek van de Gesellschaft für Konsumforschung, kan de Naschregalen van de winkel gewoon niet passeren zonder snoep in de auto te stoppen. Vooral jongere mensen kunnen zich nauwelijks verzetten tegen:
  • Een goed derde van de 14- tot 39-jarigen (34, 9 procent) valt aan. Zelfs thuis vinden we het leuk om zwak te zijn: met iets minder dan een vijfde (19, 4 procent) zijn snoep nooit oud, maar zijn ze gefixeerd.

Eén oplossing, aan de andere kant: vasten op snoepjes. Daarbij onthoudt men bewust af van hip goud - en dat voor een periode van maximaal 40 dagen, want dat is hoe lang de reguliere vastentijd is. Bijna elke zevende Duitser wil zich beperken tot eten en drinken van Aswoensdag of andere dingen weglaten. Volgens het onderzoek geven degenen die vasten de voorkeur aan afzien van snoep (92, 8 procent) - zoals ons testonderdeel Wiebke. Maar hoe doe je dat? Eén manier: zoete smaak integreren, zoals fruit of gedroogde bessen. Zelfs noten zijn zoet, als je dat precies proeft. En als het dan Schoki moet zijn: echt met een schoon geweten - maar opzettelijk leuk!

Sweet? Nee bedankt!

Student Wiebke Dierkes (22) heeft bewust afgezien van allerlei soorten snacks tijdens de vastentijd vóór Pasen - en verloor vrij goed

Wat was je motivatie?
Ik kwam na vijf maanden terug uit de VS. Hoewel ik niet was aangekomen, dankzij het dagelijks zwemmen in het universiteitsteam. Ik voelde me echter niet op mijn gemak als de VS een flink aantal additieven gebruikte die verboden zijn in de EU - zelfs vlees van gekloonde dieren. In Duitsland verheugde ik me op volkorenbrood, fruit, kwark en groenten die meer smaakten dan alleen water. En over de goede Duitse chocolade, chocoladekussen en "Mama's keuken". Nadat ik mezelf had verrijkt met alles, wilde ik iets goeds voor mezelf doen en afstand nemen van het Amerikaanse concept van "Je kunt alles hebben".

Hoe zag het dieet eruit?
Geen snoepjes, geen cake, geen gebakjes, geen friet voor een maand - en ook geen chocolade.

Hoe voelde je je erover?
De wandeling naar de supermarkt of de geur van de bakkerijen was een uitdaging. Evenzo de verleidingen op kantoor, bijvoorbeeld op verjaardagen van collega's. In het begin is het moeilijk. Maar na een paar dagen wen je eraan.
Hoe is je gewicht veranderd?
Op het einde had ik 3, 6 kilo afstand. Ik was nog meer blij met minus zeven centimeter op de buik en min drie op de dij. Het hangt niet alleen af ​​van de schaal. In ieder geval voel ik me in mijn favoriete jeans weer veel beter.

DE CONCLUSIE
Zo'n eenvoudige regel deed precies wat ik moest doen. De verzaking is gesensibiliseerd, men leert snoep opnieuw waarderen en geniet heel anders - op de chocolade Easter Bunny was ik helemaal gelukkig. Ik voel me weer goed in mijn vel, "schoongemaakt" van de reis in de VS. De broek past veel beter, huid en haar hebben net zo goed de verklaring van afstand afgelegd.