Voeding Ontdek de kracht van tarwegras!

Onbetwist: tarwegras is vol kracht voor je lichaam. U hoeft alleen maar te beslissen welke doseringsvorm van superfood bij u past.

Superfood: als deze term wordt gebruikt, dan goed met vers tarwegras: Omdat tarwegras, dat na slechts enkele dagen werd geoogst, met zijn grote hoeveelheid voedingsstoffen en zijn enorme gehalte aan antioxidanten, een perfecte bron is voor een gezond dieet. Met grammen kunnen verschillende kilo's groenten in de schaduw van voedingsstoffen worden gezet.

100 gram tarwegras bevat bijvoorbeeld 60 keer meer vitamine C dan honderd gram sinaasappelen en is vijf keer zo rijk aan ijzer dan dezelfde hoeveelheid spinazie.

Het wordt een wondermiddel en een toverdrank voor het lichaam genoemd, mensen rapporteren na de opname van tarwegras in hun dieet van een verbetering van hun gezondheid en kwaliteit van leven. En het beste van alles is dat je het heel goed in het dieet kunt opnemen, omdat er twee soorten tarwegras zijn die elk type dieet kunnen dekken.

Tarwegrassap - Tarwegras in de meest originele vorm

Laten we beginnen met misschien wel de meest populaire vorm van tarwegras: tarwegrassap. Het bevat het door het sap van ongeveer tien dagen geteeld tarwegras. Op internet kunt u enkele instructies vinden om tarwegras op het balkon van uw huis te laten groeien. Met precieze hoeveelheden, bij welke consumptie hoeveel te planten. Het enige wat je nodig hebt zijn tarwegraszaden, aarde, verschillende trays (in plaats van een pot, tip onder tarwegrasschutters!), Water en wat tijd en ruimte op het balkon of in de tuin.

Na ongeveer tien dagen is het tarwegras klaar voor sap, dus je hebt natuurlijk een sapcentrifuge nodig. Het is voor ongeveer 40 euro om wheatgrass zaden te hebben die relatief goedkoop zijn om te kopen.

De teelt betekent echter ook wat werk: je moet elke twee dagen zaaien, omdat je het volwassen tarwegras maar twee keer kunt oogsten, dan moet je het weer laten groeien.

Voor een dagelijkse aanvoer van tarwegrasap zou je een soort rotatiesysteem nodig hebben en dat klinkt als veel tarwegras op je balkon.

Laat anderen het doen

Je kunt ook direct na de productie overschakelen op bevroren tarwegrassap, maar een maandelijks rantsoen is niet goedkoop, het kost afhankelijk van de aankoop ongeveer 50 tot 70 euro. Maar het is natuurlijk niet zo arbeidsintensief als zelfontplooiing. En nog een tip: het is geen grap, op internet kun je al geteelde tarwegras kopen om het thuis te persen! Ook een kijkje in de smoothies en sapbars van uw stad: steeds meer winkels bieden tarwegrasap of dranken met tarwegrassap aan.

Wheatgrass Powder - De krachtige kick voor sappen en smoothies

Wil je geen tarwegras maaien of de stad rammelen voor een sapbar? Dan is wheatgrass powder misschien wel het juiste ding: handig besteld op internet kost 125 gram rond de 15 euro. Hiervan zou je dan drie keer per dag een theelepel moeten nemen. Of het nu in een drankje of tijdens een maaltijd wordt gegeven, hangt volledig van u af.

Het poeder kan een waardevol supplement zijn in helder water, in soepen, in smoothies of groentesappen en is ideaal voor begeleidende vastenkuren.

Als je echter met een theelepel van vijf gram gaat, is dat dagelijks 15 gram tarwegraspoeder dat wordt geconsumeerd. Dat betekent weer dat 125 gram iets meer dan een week vasthoudt. Uiteindelijk kun je hier net zo veel geld uitgeven als met tarwegras als een sapvorm. Maar zou uw gezondheid het niet waard moeten zijn?