Voedingsmythen Is dat gezond?

Nooit zonder ontbijt vanuit het huis, geen eten in de avond - niet alleen deze twee ijzeren regels voor gezondheid en een slank figuur zijn al lang achterhaald.

We willen allemaal slank en gezond zijn - maar wat is goed en belangrijk als je fit wilt blijven of fit wilt blijven? Wetenschappers komen steeds meer nieuwe inzichten, waarbij de ene of de andere ijzeren regel als een verouderde mythe wordt blootgelegd.

Mythe 1: Sla het ontbijt nooit over

Als je de dag zonder fatsoenlijk ontbijt begint, ben je moe en dik - dus bediend worden, of je nu honger hebt of niet. Niet waar!

Als je je vol voelt, hoef je om zeven uur 's ochtends niet bij te vullen:

Luister naar je lichaam en leer je behoeften precies te voelen.

Het is echter belangrijk om het ontbijt niet met geweld uit te stellen totdat de hunkering overweldigend wordt en dan ongezonde mensen verslindt met veel calorieën. Dus in plaats van om een ​​croissant om 11 uur te springen, bereidt u op het juiste moment een heerlijke maar gezonde maaltijd om te eten.

Mythe 2: Ontbijt wordt alleen vroeg gegeten

Muesli, yoghurt, eieren en Co. - velen denken dat dit typische ontbijtproducten alleen 's ochtends moeten worden ingenomen. Fout!

Als je granen of smoothie beter smaakt voor lunch of diner, is er niets mis mee. Deze fout komt vermoedelijk voort uit onze culinaire gewoonten, waarvan sommige zich in de loop van de eeuwen hebben ontwikkeld. Van gewoonte naar wet, het is vaak maar een kleine stap. Maar creativiteit in de keuken kan geen kwaad: veel ontbijtklassiekers zijn ook ideaal als lichte lunch of avondmaaltijd. Toegestaan ​​is wat bevalt.

Mythe 3: Chocolade maakt je niet alleen dik, het geeft je ook een slechte huid

Veel tieners worden op hun vingers getikt wanneer ze de nummer één Soul Reliever oppakken. Dat is niet gerechtvaardigd.

Deze mythe heeft maar de helft gelijk. Eigenlijk zou je jezelf niet elke dag in chocolade moeten laten chalking, omdat de zoete zonde je dik maakt. Maar je hoeft je geen zorgen te maken over je huid.

Want zelfs als deze mythe blijft bestaan, is er geen verband tussen de consumptie van chocolade en een slechte huid.

Als je een heldere huid hebt, hoef je niet bang te zijn voor chocolade, mensen met een slechte huid moeten over het algemeen voor vet voedsel zorgen.

Mythe 4: Tomatenstelen kunnen kanker veroorzaken

In de keuken wordt goed werk aangekondigd: tomatenstelen worden netjes verwijderd. Eigenlijk doe je deze moeite gratis.

Dit gerucht is ook wijdverspreid, maar niet waar. Tomaten zijn gezond en hoewel hun stelen misschien niet ieders smaak zijn, veranderen ze niets aan het feit dat tomaten een grote vrucht zijn. Alleen onrijpe groene vlekken op tomaten mogen niet worden gegeten. Het bevat Solanine en is licht toxisch. Hetzelfde geldt voor gekiemde aardappelen, ze bevatten ook solanine.

Mythe 5: Gluten is altijd slecht

Gluten, het gluten in graan, is de afgelopen jaren vrijwel de slechterik geworden op het gebied van gezonde voeding. Niet een paar gezondheidsbewuste en bereid om gewicht te verliezen vermijd brood, broodjes en conventionele noedels. Untitled!

Mensen met coeliakie zijn allergisch voor gluten en moeten dit vermijden om onaangename symptomen en schade aan hun darmen te voorkomen. Veel mensen die niet aan deze intolerantie lijden, zijn echter ook van mening dat het onthouden van glutenbevattend voedsel hen gezonder maakt. Dat is niet waar. Het categorisch vermijden van gezond voedsel zoals volkoren brood, hoewel je het zou kunnen eten, is niet logisch.

Mythe 6: Je moet om de drie uur eten

Er moet niet te veel ruimte tussen de maaltijden zijn, denken velen nog steeds; Als u niet elke drie of vier uur iets eet, kunt u flauwvallen of erger. Niet waar!

Iedereen is anders - men eet regelmatig met tussenpozen van een paar uur, maar velen zweren nu door het lichaam langere pauzes te geven van het spijsverteringswerk, bijvoorbeeld bij bepaalde soorten intervalmesters. Zoek uit wat goed is voor je lichaam.

Mythe 7: Eet nooit na 20.00 uur

'S Avonds eten maakt je dik - dit gerucht houdt aan. Daarom proberen veel mensen hun laatste maaltijd vroeg in de avond te houden. Dat hoeft niet zo te zijn!

Veel mensen geloven nog steeds dat het lichaam 's avonds zijn werk afsluit en niet meer te veel avondcalorieën verwerkt, maar alleen op de heupen. Maar dat is niet de manier om te generaliseren. Als je later begint te werken vanwege je werkuren en later stopt, zul je later ontbijten en later op de avond eten. Zelfs als je na je kantoor naar de sportschool rent, verdien je het niet om honger te lijden. Vraag je gezond verstand - een gezonde maaltijd wordt geconsumeerd wanneer dat nodig is.