Uit eten Dikke obers zorgen voor trek

Uit eten gaan en nog steeds niet te veel bestellen: klinkt verraderlijk - en dat is het ook! Omdat zelfs de BMI van de ober een rol speelt in uw Resto-consumptie!

In het restaurant slaan we graag de touwtjes in handen, ondanks alle goede bedoelingen! Helaas zijn we maar al te gemakkelijk gemanipuleerd. Externe prikkels liggen overal op de loer, wat onze eetlust zou kunnen vergroten : net als de supermarkt beïnvloeden licht en muziek ons. Wie onze tafelgenoten zijn en wat zij kiezen, speelt een essentiële rol. Ja, zelfs waar we zitten is cruciaal! Maar dat is niet alles. Een nieuwe studie laat nu zien dat we kunnen worden verleid door het gewicht van de ober om meer te bestellen dan dat we goed zouden zijn! Als hij te zwaar is, vallen we met meer moed aan dan met zijn magere collega's.

Eet: Fat waiters = Meer bestellen

In een onderzoek in 60 restaurants evalueerden wetenschappers van de Universiteit van Jena en de Cornell University, Ithaca, ongeveer 500 orderprocessen. Ze verhoogden onder andere de BMI van de gasten en ook die van de bedienende ober. Het duidelijke resultaat: voor zwaarlijvige bedienden bestellen restaurantgasten meer.

Als de BMI van de ober boven de 25 was, was de kans vier keer hoger dat de gasten van een dessert zouden genieten. Bovendien bestelden ze 18 procent meer alcoholische dranken. Beide voornamelijk echte caloriebommen!

Volgens Tim Doering, het hoofd van de studie, werden de slanke gasten beïnvloed door een gewichtige ober. De onderzoekers vermoeden dat de krachtige operatie door hun uiterlijk en daarmee hun uiterlijk onbewust een sociale norm bij ons heeft gevestigd - en vervolgens van toepassing is op de sociale omgeving van het restaurant. Eindelijk, de norm is niet de ene slank, dun, mager. Ons slechte geweten wordt teniet gedaan . Het lijkt helemaal ok - ja, volkomen normaal (!) - om te zijn, gewoon om toe te slaan en jezelf te behandelen: "eens Tiramisu, alsjeblieft!"

Uit eten met strategie

De nieuwe figuurstrategie in het restaurant, als je er één wilt volgen, is: beslis van tevoren!
Kies ....

... welke uitrustingen en hoeveel moet het zijn: groot of klein deel? Met voorgerecht of dessert - of zonder? Drinken of niet drinken?

... welk gerecht u kiest voordat u naar een restaurant gaat waarvan u de kaart uit het hoofd kent en misschien kent en waardeert van de serveersters

... wat kies je precies in een nieuw restaurant voordat de ober voor je staat en je onder zijn betovering kan werpen

... voordat de ober vriendelijk vraagt of het een dessert is . En blijf erbij!