Expert Check Wat is het metabolische dieet?

Sterren en schoonheden krijgen hun pond met een speciaal metabolisch voedsel aan lichaam, waarin een bloedonderzoek openbaart wat het lichaam mist. True Fitness Blog heeft het stofwisselingsdieet getest.

Katerina Jacob ("De stier van Tölz") of Katharina Schubert ("Tatort") kennen we als buxomactrices. Zelfs de operaster Gregor Prächt was nooit dun op het podium. Totdat ze vorig jaar de krantenkoppen haalden door slanke lichamen. Dat hun pond uiteindelijk verdwenen is, danken alle metabole balans. De internist dr. Wolf Funfack ontwikkelde een concept om vetafzettingen te bestrijden met behulp van een vier fasen voedingsplan. Kernidee: in plaats van het tellen van calorieën, wordt alleen datgene gegeten wat goed is voor het lichaam.
Wat dat is, weten de artsen, voedingsdeskundigen en natuurgenezers die Metabolic Balance aanbieden, vanwege een bloedtest. Dit resulteert in een individueel voedingsplan en een bepaald aantal consultafspraken. Het geheel kost ongeveer 350 euro (sommigen betalen contant). Om te weten te komen of deze investering de moeite waard is en hoe gezond het metabolische voedsel is, meld ik me bij de metabole balansadviseur Ingrid Sanders in Hamburg en laat ik mijn bloed analyseren. De regels van het programma en mijn volgende dieetplan gaven Dr. Christiana Gerbracht van het Duitse Instituut voor Voeding Potsdam-Rehbrücke.