Eten op het werk Het beste dieet voor meervoudig zittende mensen!

Iedereen die veel op het werk zit, moet goed letten op hun eten. We onthullen welke voedingsmiddelen goed zijn voor frequente gasten in hun dagelijkse werk.

Moet u veel op het werk zitten, maar wilt u uzelf beschermen tegen de schadelijke gevolgen? Dit zijn echt goede voedingsmiddelen die de negatieve effecten kunnen tegengaan en het voedsel op het werk verteerbaar maken.

Eten aan het werk: 1. Avocado

Iedereen die denkt dat het vet in avocado's ongezond is, heeft het mis! Het tegenovergestelde is het geval: de onverzadigde vetzuren in dit superfood zijn zelfs extreem gezond en kunnen zelfs helpen om af te vallen. Volgens deskundigen is dit te wijten aan het enzym lipase, dat een positief effect heeft op de vetverbranding. Bovendien vermijdt men het gebruik van avocado-diabetes, wat vooral belangrijk is voor veelzitters. Volgens wetenschappelijk onderzoek bevordert een sedentair-passieve levensstijl de ontwikkeling van metabole ziekten. Ondanks het hoge caloriegehalte - ongeveer 100 gram komt tot ongeveer 200 kcal - kun je jezelf vaker trakteren op een avocado, puur, in een salade of op een broodje.

Eten in de baan: 2. bessen

Studies hebben aangetoond dat permanent zitten het risico op hart- en vaatziekten verhoogt. Dit kan worden bestreden met voldoende beweging buiten de werkuren, maar ook met de juiste snackkeuze. In plaats van snoep of friet te pakken tijdens het eten op het werk, moet je jezelf trakteren op bessen, die ontstekingsremmende en vaatbeschermende anthocyanines bevatten. Vooral rijk aan deze flavonoïde zijn bosbessen, vlierbessen en veenbessen, die niet alleen puur smaken maar ook in de smoothie en hun gezondheidseffecten kunnen ontwikkelen.

Eten aan het werk: 3. Knoflook

Zolang je geen geurhinder wordt voor je collega's, kun je makkelijk knoflook gebruiken. Knofi ademt of niet - het is zeker dat de knol de bloedvaten gezond houdt en beschermt tegen kalkafzetting. Vooral beenaders hebben veel last van zitten: een gebrek aan beweging kan zwelling, spataderen en trombose veroorzaken. Gelukkig kan het risico worden verkleind met knoflook! Hoe u het voorbereidt, is geheel aan u.

Eten aan het werk: 4. Lijnzaad

Als u veel zit tijdens het werk, heeft dit vaak ook invloed op uw spijsvertering. Als constipatie en flatulentie het dagelijks leven moeilijk maken, moet je meer vezels eten, met veel volle granen, groenten en fruit. Lijnzaad is een snelle hulp: ze maken de darmen verkeerd wanneer ze traag zijn geworden door lange perioden van zitten. Vergeet niet: drink altijd veel, anders hebben de zaden een verstoppingseffect.

Eten tijdens het werk: 5. Noten

Dankzij het aanwezige alfa-linoleenzuur zijn noten een echte ontstekingsremmer. Dit onverzadigde vetzuur heeft een positief effect op inflammatoire reumatische aandoeningen, verbetert het cholesterolmetabolisme, reguleert de bloeddruk en beschermt tegen coronaire hartziekten - dit zijn allemaal belangrijke voorwaarden voor frequente sedans. Vooral alfa-linoleenzuur zit in walnoten.