Afgemaakte salade Bacteriën en ziektekiemen om te gaan

De voorbereide salade bevat te veel schadelijke stoffen. Dit werd gevonden in een onderzoek van het tijdschrift Öko-Test. Acht van de negen salades faalden vanwege een hoog gehalte aan vervuilende stoffen.

Bacteriën, ziektekiemen, pesticiden, schimmels - alles wat je niet in je eten wilt vinden. Het consumentenmagazine Öko-Test heeft het echter gevonden: in bereide salades! Hier vervuilen de verontreinigende stoffen zich enorm. Acht van de negen geteste salades slaagden niet in de test met pauken en trompetten.

Hoe werd de afgewerkte salade getest?

Er werden afgewerkte salades getest die meer dan twee variëteiten bevatten. Maar niet alleen een repetitie. De bekende saladeproducenten hadden verschillende kansen. Van drie saladezakken van verschillende afleveringen (batches) namen de Okö-testers hun monsters. De plastic zakken werden tegen het einde van de houdbaarheidsdatum (houdbaarheidsdatum) in een laboratorium geplaatst. Daar werd de inhoud onderzocht: gisten, schimmels en bacteriën waren het doelwit. Bovenal werd aandacht besteed aan de bacteriën E. coli, Salmonella en Listeria, die onder meer diarree en braken veroorzaken. Ook werden op 500 pesticiden en hun residuen op de klaargemaakte salade getest. Aanzienlijke aftrekkingen werden gemaakt voor sporen van vijf of meer pesticiden, te veel kiemen en verhoogde niveaus van chloraat, perchloraat en nitraat.

Alleen de klaargemaakte salade van penny krijgt de beoordeling "GOED"

Saladesalades met groene salade werden getest door verschillende leveranciers: Aldi, Bonduelle, Edeka, Florette, Kaufland, Lidl, Penny, Real en Rewe. Alleen de "Sonnengarten verse veldsla mix" van Penny kreeg de beoordeling "goed". De geselecteerde salades van Aldi, Bonduelle, Edeka, Kaufland en Real kregen de beoordeling "Voldoende". Rewe's "Exquisite Salad Quartet" is net "Slecht". Het laatste licht met de hoogste kiem- en pesticidenverontreiniging is een kant-en-klare salade van Florette: Opmerking "Onvoldoende"!

Tips voor het klaar salade winkelen

Als u 's morgens geen tijd heeft om te snijden, moet u bij het kopen van de greens op een paar dingen letten: koop alleen een salade die goed is gekoeld. Hoe warmer de opslagtemperatuur, hoe sneller de reeds bestaande kiemen zich verspreiden. Was goed voor het eten! Dus op zijn minst wordt een klein, oppervlakkig deel van de pesticiden en ziektekiemen weggespoeld.

Ondanks deze indicaties: als je iets goed wilt doen met salade, moet je niet teruggrijpen naar de zak kant-en-klare salade. Beste: van de groentetelescoop, het verse groen en knip jezelf!

Pas op voor klaar salade met ...

... spinazie, veldsla en raket. Deze hebben vaak hoge nitraatgehaltes. Zelfs de wintersalade, vanwege het fokken in kassen, bevat vaak meer nitraat dan zijn collega's uit de zomer.

... Spruiten, kool, rode kool en wortels: niet alleen bevat gesneden sla veel ziektekiemen - deze ingrediënten zorgen voor een extra hoog niveau van kiembelasting.

... andijvie, veldsla, rucola en gesneden sla zoals Lollo Rosso: ze bevatten vaak hoge niveaus van residuen van bestrijdingsmiddelen omdat ze boven het gemiddelde worden gespoten.