Eetgewoonten We sluipen door permanent voedsel!

Ontbijt, lunch, avondeten? Veel belangrijker is wat we daartussen weglaten. Onderzoekers bestudeerden eetgewoonten met een speciale app!

Huidige enquête over de eetgewoonten van Duitsers

De huidige (2016) consumentenenquête "Where to the Germans?" Gepubliceerd door het marktonderzoeksinstituut Toluna namens eismann geeft interessante inzichten in de Duitse eetgewoonten onder 1.006 mensen van 18 jaar en ouder. Dit zijn de belangrijkste resultaten in één oogopslag:

Elke derde dineert meerdere keren per week thuis op de bank voor de tv.

21 procent wil graag thuis voor hun pc of laptop dineren. Dat is zelfs 44 procent voor de studenten.

Nog eens 21 procent eet hun lunch meerdere keren per week op het werk aan de balie .

Een hapje thuis terwijl je staat geeft de voorkeur aan vooral de generatie onder de 35 jaar (20 procent). Ten minste een op de tien van de generatie Ü35 eet een maaltijd die meerdere keren per week opstaat.

Het bed bevindt zich in de meeste kruimelvrije zone: slechts ongeveer negen procent smul hier.

In aanvulling op de - op zijn minst - "stationaire" eters, zet er een paar "Mobile Eater" op: terwijl je zeven, zeven in de auto reist, tussendoor in de hal op je werk vijf, in bus en trein vier procent van de Duitsers. Vier procent eet ook meerdere keren per week op de fiets. In elk geval nemen de Duitsers voor een ontspannen lunchpauze op een bankje of een weiland minder en minder tijd in beslag, terwijl de resultaten van de enquête onder de vier procent lagen.

Het ontbijt op weg naar het werk, op kantoor wachtend op de eerste hapjes van de beste collega's. Voor koffie in de middag is er iets zoets tussen je tanden - en 's avonds op de bank, chips en co. Niet missen voor de tv. Wie kan bijhouden wat je de hele dag aan het doen bent?

De meeste mensen beschouwen snacks niet langer als onderdeel van hun dagelijkse eetgewoonten - en dus eten we veel meer dan we denken!

Bij het ondervragen van studiedeelnemers met vragenlijsten wordt dit weergegeven in het zogenaamde "onderrapport", als de deelnemers niet alles weghalen dat ze al lang hebben gegeten. Daarom hebben onderzoekers van het Salk Institute of Biological Studies (VS) een app ontwikkeld waarmee de 300 deelnemers aan de studie een foto van elke maaltijd, snack en drankje kunnen maken en deze vervolgens naar de onderzoekers kunnen sturen om precies hun eetgewoonten te bepalen. gedocumenteerd.

Eetgewoonten: slechts 90 MINUTEN ABSTINENZ!

Het snel wennen aan de deelnemers aan deze procedure laat zien hoeveel we smartphones hebben geïntegreerd in ons dagelijks leven. En het toont op indrukwekkende wijze de verschillen aan tussen de perceptie en de realiteit van onze eetgewoonten: hoewel de meeste deelnemers van tevoren beweerden dat ze voornamelijk aten bij de drie typische hoofdmaaltijden, schilderden de foto's een heel ander beeld. Het was niet alleen veel onregelmatig eten, maar ook veel vaker, de volgende snack was gemiddeld 90 minuten na de laatste maaltijd al gepleisterd. Zelfs chocolade om tien uur 's morgens was niet ongewoon. De onderzoekers ontdekten dat ondanks de snacks in de ochtend slechts ongeveer een kwart van de dagelijkse calorieën vóór de lunch werd ingenomen, ongeveer een derde van alle calorieën na zes uur 's avonds op het bord terechtkwam. Gemiddeld aten de deelnemers meer dan 15 uur per dag. Dus het is eigenlijk moeilijk om af te vallen.

Maar dat hoeft niet zo te zijn, omdat:

Veranderende eetgewoonten kunnen de moeite waard zijn

De onderzoekers wilden ook weten of een langere maaltijdonderbreking tijdens de nacht een positief effect kan hebben op het gewicht, zelfs zonder de dagelijkse calorie-inname te veranderen. De onderzoekers testten dit met acht vrijwilligers die dagelijks minstens 14 uur aten en deze tijd verkortten tot 10-12 uur. Deelnemers verloren een gemiddelde van 3 kg in 16 weken. Er is echter een frequente vermindering van de calorie-inname, dus het effect kan niet alleen worden toegeschreven aan het verminderen van de duur van het eten. Desalniettemin laat het experiment zien dat deze verandering in eetgewoonten een eenvoudig middel kan zijn om de calorie-inname te beperken en zo op de lange termijn het gewichtsverlies te verminderen.