Fettfalle Ontbijt Bespaar calorieën tijdens de brunch op zondag

Zondagsbrunch is helemaal hip - maar hoe wordt het buffet niet het vetvangontbijt? Dit is hoe feesten en caloriewinning goed samengaan!

Hemelvaart, Moederdag, Pinksteren: in de komende paar weken staat er veel vakantie op het programma - en daarmee een van de andere uitnodigingen voor ontbijt of brunch. Eet goed, allemaal goed, maar wie de verkeerde lekkernijen haalt, vult een paar honderd calorieën op het bord: Fettfalle-ontbijt! Zodat u niet in de valkuilzondag brunch valt, laten wij u zien waar u krachtig toegang hebt en waar zuinigheid u slank maakt.
Drankjes: afslankproducten zijn water, thee en koffie. Drink niet met sappen, maar verdun de suikerbommen van fruit met water of mineraalwater. Dit geldt ook voor cacaodranken en een koffiespecialiteit met siroopvariaties. En de Prosecco of welkom mousserende wijn? Hoewel het geen vette valstrik is bij het ontbijt, stopt alcohol met vetverbranding en word je moe. Dus doseer nogal spaarzaam!
Brood, broodjes & Co: volkoren brood en broodjes zijn rijk aan vezels en een gezonde verzadiging en kunnen het lekker vinden op het bord. Niet zo de extra fijne hapjes: 1 croissant levert 12 g vet, gevuld met chocolade, marsepein of kaas, het is het vetvang-ontbijt dat je zelden en opzettelijk zelf moet behandelen. Als het om cakes gaat: gist en biscuit gebak met fruit toppings zijn minder vettig dan cakes, bladerdeeg en crumble cake.
Wurst & Co: Zo groot de selectie vlezige toppings, zo groot de verschillen in vetgehalte. Als u calorieën wilt besparen, laat u Mettwurst & salami, vleessalade, vleesworst, mini-worstjes en gepaneerde stukken vlees achter en bezet u zijn braadpan met ham, kalkoen of kipfilets of andere "natuurlijke" Aufschnittsorten. Hier kun je beter zien of er vet in zit.
Smeersels: jam, honing en gelei bevatten geen vet, maar veel suiker. Notenpasta's zoals pindakaas of amandelpasta, chocoladecrèmes zoals Nutella of groentebroodjes en pesto zijn vetter. Niettemin, omdat plantaardige oliën zo gezond zijn, kan het er goed op worden gedoopt.
Kaas / zuivel: met uitzondering van Harzer-kaas, kwark, yoghurt, kefir, roomkaas met verlaagd vetgehalte en quark produceren de meeste kazen ongeveer 10 g vet per schijfje. Fat-saving tip: laat de boter onder de kaas en probeer tomatenpuree, mosterd of gewoon tuinkers, komkommer, tomaten of andere groenten.
Salade en antipasti: rauwe groenten, groenten en fruitsalades zijn altijd gezond - en zelfs als antipasti vet zijn, zitten ze vol met vitamines en mineralen. Daarom: Pickled peppers & Co zijn niet geverfd, maar moeten goed worden uitgelekt voordat ze op de plaat terechtkomen. Is anders van toepassing op salades: mayonaisesalades zijn echte vetbommen. Dus wat als je liever krabben, garnalen of eieren op een broodje zet in plaats van te verdrinken in mayonaise? Aromatisch zijn ze dus ver vooruit.
Muesli en vlokken: Kortom, de muesli is: hoe meer chocolade, hoe meer suiker. Vlokken en ploffen zijn ook echte suikervallen. Als je echter alleen vet wilt besparen, moet je alleen maar de hand houden van knapperige muesli, omdat ze het vetverbrandingsontbijt feitelijk uit de brunch halen.