Currywurst Currywurst Pommes & Co. in de Caloriecontrole!

Currywurst met chips? Helaas geweldig - en helaas calorieenval! De belangrijkste feiten over curryworst, het fit-recept en onze snackcalcurecontrole ...

inhoud
  • De uitvinding van Currywurst!
  • Wat is Currywurst?
  • Currywurst Sauce: The True Fitness Blog Recept!
  • Snack currywurst: de vergelijking
  • Currywurst & Pommes: Zoveel calorieën!

Het is een van de Duitse foodklassiekers zoals volkoren brood of Maßbier, heeft miljoenen liefhebbers en bewonderaars in dit land, zoals de zangeres Herbert Grönemeyer, die zelfs haar eigen, beroemde liefdesliedje opdroeg: "Kom op shift, wat een leuker jibbet dan Currywuuuurst! " Hoewel er steeds minder mensen komen uit de verschuiving in Duitsland, heeft de populariteit van de fijn verdeelde gekookte worst in de beroemde roodbruine saus niets gedaan om het te stoppen:

Ernstige schattingen spreken van ongeveer 800 miljoen geconsumeerde Currywursts per jaar!

Currywurst is en blijft de meest populaire snackbar van het land en regelt daarnaast niet alleen de Duitse bedrijfsrestaurants, maar is ook een zaak voor fijnproevers en sterrenkoks in zijn nobele variëteiten.

De uitvinding van Currywurst!

Het geheim van elke goede curryworst: de saus - wij van True Fitness Blog zullen je ook ons ​​favoriete recept noemen.

  • "Uitgevonden" was het wereldberoemde deuntje na inmiddels minnelijke kennis van de Berlijnse snackbezitter Herta Heuwer in 1949 (trouwens het jaar van oprichting van de Bondsrepubliek), die na verschillende experimenten hun "Spandauer zonder Pelle" uiteindelijk met zijn eigen Saucenkreatie uit de basisingrediënten Chili en Ketchup en een mengsel van hennepkruiden - de typische Currywurtsauce was geboren!

Het feit dat de originele Currywurst uit die tijd geen darm had, was verschuldigd in de naoorlogse jaren, vooral het feit dat natuurlijke darm simpelweg in het kort was - zo werd geboren uit de noodworstlegende. Natuurlijk is dit verhaal opnieuw in het Duitse Currywurst-museum in Berlijn, dat sinds 2009 bestaat. Ondertussen krijg je natuurlijk de curryworst in de darm.

Wat is Currywurst?

Het origineel is daarom van fijngehakt varkensvlees. Maar er zijn ook curryworsten van vlees van pluimvee. Afhankelijk van de lokale voorkeur, wordt de worst eerst gebroeid en vervolgens gebakken of gebakken, en dan gehakt voor consumptie in de typische hapklare stukjes en plakjes. Daarbovenop is er de kerriesaus met tomaten als basis plus opgeruimd kerriepoeder.

In Duitsland onderscheidt men zich van alle drie Currywurst-typen:

  1. De Berlijnse Currywurst is een snor en altijd in de darm
  2. de Ruhr Currywurst is meestal een braadworst met en zonder darm
  3. De Volkswagen Currywurst (ook een Bockwurst) krijgt Curry en peper voor het brouwen met puur in het vlees.

Currywurst Sauce: The True Fitness Blog Recept!

Iedereen kan gewoon ketchup uit de fles halen - de echte fijnproevers mengen hun curryworstsaus zelf. Wij van True Fitness Blog hebben urenlang geprobeerd te mixen en te proeven tot we onze speciale saus voor onszelf hadden en voor jou - uien, curry en komijn zullen je niet verbazen, maar je hebt een kerriesaus met 5 eetlepels ananassap van het mengsel zeker nooit gegeten! En we weten het heel zeker: als je dit hebt geprobeerd, wil je niet nog een andere. Behalve misschien die van Herta Heuer ...

• Klik hier voor het ware-fitheids blog-recept Currywurst-saus

• Klik hier voor het echte fitness blog-recept Currywurst-spiesen

Snack currywurst: de vergelijking

Er zijn steeds minder, de eetkraampjes op de hoek. Te groot is de concurrentie van het fastfoodrestaurant. Maar dat is de reden waarom velen zweren bij hun snack. Immers, het geheel is veel persoonlijker dan dat van Mc Donald. Maar bijna niemand weet wat hij opneemt. Hoog tijd voor een calorietest - het resultaat in detail is te vinden in onze tabel!

Currywurst & Pommes: Zoveel calorieën!

De grootste vetopvang in de snackbar is de veteraan van fast food - de Currywurst! Als ze een relatie aangaat met friet en een cola, wordt ze een echte zonde. Met een flinke hoeveelheid van 950 calorieën en 64 gram vet, dekt deze vetvanger bijna de helft van uw dagelijkse energiebehoefte en bijna de gehele aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vet. Prijs voor het hippe goud: 5, 80 Euro. Beter: kalkoen escalope met verse sla, azijnolie vinaigrette en cola light. Met 495 calorieën en 36 gram vet, levert deze maaltijd niet alleen de helft minder calorieën en vet dan de grootste vetvanger - hij is zelfs gezonder dankzij vitaminen, ballast en mineralen. Prijs: ongeveer 6 euro. Besparingen tip: De prijzen bij afhaalrestaurants en kebab winkels zijn heel anders - bijvoorbeeld, afhankelijk van de wijk. Het is de moeite waard om te vergelijken. Als je het zonder drank doet, kun je ook wat euro's besparen.

Currywurst en Co. in de afhaalmaaltijd calorietest

productkcalKH / gVet / gPrijs / Port.conclusie
Curryworst met frietjes82540644 €Naar verluidt, men betreurt de zonden die men niet begaan heeft - maar je kunt echt zonder ze.
Schnitzel met frietjes67848394, 30 €Ziet er zo wijd en ongevaarlijk uit, maar heeft een dikke vuist in de paneerstoel - alleen in geval van nood!
1/2 kip5700353, 90 €Deze vogel is gevleugeld. Na een bad in de friteuse druipt hij van het vet.
Salami-Baguette56764283, 35 €Dekt goed een kwart van de dagelijkse energiebehoefte.
Frieten / wit51842361, 90 €Groter portie, meer vet van de friteuse, twee sauzen maken meer dan 200 calorieën meer dan in de fastfoodwinkel
Döner51267113, 50 €Doner maakt je mooier? Niet echt: hoewel het relatief weinig vet bevat, maar veel ongunstige koolhydraten bevat.
Bockwurst brood48522352, 20 €Zo'n Bockwurst is een dik ding. De waanzin vet inhoud maakt ze tot een zonde.
gehaktbal /
aardappelsalade
43421273, 60 €Kies liever de aardappelsalade zonder mayo - smaakt minstens zo goed en wordt minder geladen.
Flapper /
aardappelsalade
32917154, 20 €Geef indien mogelijk de voorkeur aan de ongepelde versie van de visfilet - bespaar calorieën en smaakt beter.
Sla met feta2023172, 80 €Net als het dubbele deel - klik erop! Veel Turkse snacks hebben een saladebuffet.