Figur-Check Wat heeft jouw personage nodig?

De sneeuw is weg, het winterspek is er nog. Begin met afvallen door te bewegen. Er is elke dag een fooi van tv-coach Silke Kayadelen. Deze keer: figuurcontrole!

Voorafgaand aan een programma voor gewichtsverlies is daarom - zoals nu voor u, als u dat wilt - een grondige figuurcontrole. Hoe zit het met het gewicht, de vorm en de conditie van de figuur?

Figuur check in vier stappen

Blogexpert van True Fitness, Silke Kayadelen, helpt mensen al jaren om gewicht te verliezen. Ze heeft zelf een lange periode van eetstoornis achter de rug - veroorzaakt door een te sterke fixatie op kilo-eisen. Haar ervaring: "Het figuur is als het haar: zelfs als ik mijn kapper de foto laat zien met mijn droomkapsel, zal ik er later niet meer uitzien als het model in het tijdschrift. Op dezelfde manier heeft niet elke vrouw die 55 kilo weegt haar droomgewicht. Misschien is ze twee kilo beter of twee kilo minder. Dat is het punt om erachter te komen. "Dus: door naar de cijfercontrole!

Body mass index

Eerste stap in de figuurcontrole: wegen. Alles onder de 20 is te dun. Vanaf BMI 25 naar boven spreekt voor gematigd tot verhoogd gewichtsverlies.

Het percentage lichaamsvet

De bepaling van het percentage lichaamsvet. Dit werkt thuis alleen op een lichaamsvetschaal voor het gebied onder de taille. Nauwkeurige metingen vereisen bio-impedantie-analyse (BIA), die in veel apotheken of in de sportschool beschikbaar is. Het meet hoeveel lichaamsvet vet is, hoeveel water en hoeveel spieren er zijn. Een lichaamsvetpercentage van meer dan 35 procent bij vrouwen (meer dan 27 procent bij mannen) is een indicator dat training dringend nodig is om de figuur in vorm te krijgen.

Taille-heup ratio

Derde stap in de figuurcontrole: de verhouding tussen taille en heup. Bij het staan ​​wordt de lichaamsomtrek gemeten op het smalste punt van de taille, ongeveer ter hoogte van de navel. Vervolgens wordt het breedste deel van de heupen gemeten. Verdeel nu de middelomtrek door de heupomtrek. Het resultaat is het taille-heup-quotiënt. Als het groter is dan 1, zit het vet voornamelijk op de maag - gerichte training is vereist. Als het minder is dan 1, zit het vet - indien beschikbaar - in deze figuur vooral op poten en billen.

Haar figuurexpert: Silke Kayadelen

Silke Kayadelen is bekend van tv en pers. Ze is een fitness- en voedingstrainer. Hun Pro-7 show "Better Eating" en de kabel-1 serie "Biggest Loser" hebben veel mensen geholpen om een ​​beter, slanker figuur en meer joie de vivre te krijgen. Silke Kayadelen begeleidt onze mars-special "Weg mit den Winterspeck" met dagelijkse bewegings- of ontspantips. Haar huidige gids: "I coach you slim", GU, 19, 90 euro. Uw website: