Winter vet? Dat hoeft niet zo te zijn! Preventieve maatregelen

Tegen het einde van het jaar vechten veel mensen winterbacon, maar met een paar trucjes kun je verplaatsen tijdens het koude seizoen vermijden.

De winter is in aantocht en dit betekent niet alleen dat de temperaturen dalen en de dagen korter worden - velen van ons ervaren ook onaangename veranderingen op de weegschaal. Hoewel het normaal is dat winterse slapende mensen zich voeden met vetreserves, is het een onaangenaam neveneffect van het koude seizoen voor ons mensen. Maar met bepaalde trucs die je kunt voorkomen.

Eet meer peulvruchten

Een dagelijkse portie bonen, erwten of linzen kan u helpen uw gewicht in de gaten te houden. Volgens een onderzoek in het tijdschrift 'Obesitas' vullen peulvruchten je langer en kunnen zo de hunkering onderdrukken die ons in de winter vaak overvleugelt. De lage glycemische index en de vezels en eiwitten in de peulvrucht zorgen ervoor dat ze langer worden verteerd.

Sta op hetzelfde moment op

Als u wilt afvallen, moet u er niet alleen voor zorgen dat hij / zij voldoende slaapt, maar ook de tijd dat u 's ochtends uit bed komt, heeft invloed op uw lichaamsgewicht. Wetenschappers van de Brigham Young University hebben ontdekt dat vrouwen die op verschillende momenten wakker worden, meer lichaamsvet hebben dan vrouwen die elke ochtend op hetzelfde tijdstip uit bed springen. Dit laatste zorgt voor een meer gebalanceerde hormoonbalans, wat een positief effect heeft op het gewicht.

Eiwitrijke snacks

In plaats van caloriebommen, moet u tussen uw maaltijden eten, magere, maar eiwitrijke beten. Onderzoeken zeggen dat deze u op de lange termijn zullen vullen en ervoor zorgen dat wij later kleinere porties nemen tijdens de lunch of het diner. Bijzonder rijk aan eiwitten en heerlijk is Griekse yoghurt - het beste geserveerd met winterfruit (bijv. Appels of peren)!

TV uit tijdens het eten

Velen van ons maken ons comfortabel met hun eten voor de tv of pc - zonder te beseffen hoe schadelijk het is! Het programma op tv of internet leidt af van de eigenlijke maaltijd, wat leidt tot een gedachteloze consumptie. Je schept je eten gewoon in jezelf en loopt het risico niet alleen te snel maar ook te veel te eten. Die zijn eten effectief wil verteren zonder liefdeshendels te bevestigen, die bewust zonder afleiding aan de eettafel moeten plaatsvinden.