Coachen met een coach Welke coach past welke ster?

Wie benijdt de sterren als topmodel Heidi Klum niet om hun figuur? Maar de beroemdheden zweten ervoor - maar vaak helpt een coach.

Filmsterren, zangers en modellen zijn altijd perfect gestileerd en hebben meestal een benijdenswaardige body. Maar ze danken hun droom niet alleen aan hun genen, maar ook aan hun harde werk. De sterren en sterretjes ondergaan strikte voedingsplannen, diëten en dagelijkse trainingen. De meeste mensen vertrouwen op de hulp van een coach om de innerlijke klootzak te overwinnen. Ondertussen zijn de fitnessgoeroes van de sterren bijna net zo beroemd als hun klanten zelf.

Coach David Kirsch

Liv Tyler, Karolina Kurkova en Naomi Campbell zijn fans van David Kirsch. De Personal Coach beveelt elke dag 30 minuten training aan. Het moet gevarieerd zijn:


Een verandering in tempo en lichaamsbeweging is belangrijk om het lichaam in beweging te houden (bijvoorbeeld een variatie van joggen, yoga, tae bo en krachttraining).

De drill-instructeur stuurt zijn klanten ook graag naar het bootcamp en laat ze rennen in zijn beroemde squat (met diepe squats). Hij adviseert een dieet met weinig koolhydraten en zuivelproducten maar bevat veel goede eiwitten. Maaltijden moeten om de drie uur (vier tot zes keer per dag) in kleine porties worden ingenomen.

Pilates met sterrencoach Alycea Ungaro

De training van coach Alycea Ungaro heeft veel actrices, zangers en muzikanten zien wervelen: Claire Danes, Madonna, Christy Turlington en Molly Sims zweren bij de persoonlijke Pilates-sessies van 15 minuten per piloot.

Modelcoach Andrea Orbeck

De fitness- en wellnessadviseur Andrea Orbeck is de nieuwe hippe coach onder de modellen. Meest recent was zij verantwoordelijk voor de training van juniormodellen bij 'Germany's Next Top Model'. Onlangs zwoer de voormalige David Cherry-liefhebber Heidi Klum door Andrea Orbeck. Dit geeft haar de nodige drive en begeleidt haar tijdens het joggen op de Hudson River in New York. Bovendien zwaait Heidi de laatste tijd de hoelahoep voor een slanke taille.

Andrea Orbeck adviseert een organisch dieet dat eiwitten uit peulvruchten en soja en omega 3 uit noten haalt.

Koolhydraten zijn belangrijk voor haar, maar worden alleen samen met groenten ingenomen. De beroemdheid moeders Kimora Lee Simmons en Doutzen Kroes maken ook deel uit van de klanten van Andrea Orbeck.

Boot Camp met Coach Tracy Anderson

Madonna, Gwyneth Paltrow en Jennifer Lopez trainen onder andere met de heuptrainer Tracy Anderson. Ze ontwikkelde een bootcamp op basis van de drie pijlers spierontwerp, cardiotraining en een streng dieet (waarbij slechts zeven vetarme gerechten, waaronder spinazie en kool) worden gebruikt. De coach belooft: je Boot Camp doet wonderen voor elke vrouw in slechts 30 dagen.

Coach Teddy Bass: training voor vrouwen vanaf 30 jaar

Cameron Diaz, Paris Hilton en Lucy Liu vertrouwen op de hulp van coach Teddy Bass, die een trainingsprogramma ontwikkelde voor vrouwen van boven de 30 jaar. Bass creëerde een workout-combinatie van pilates en danssessies. Daarnaast traint hij zijn klanten met traditionele fitnessoefeningen zoals squats, pushups en lunges. Bovendien wordt Teddy Bass beschouwd als een specialist voor frisse sixpacks.

Coach Jörn Giersberg voor Duitse beroemdheden

De Duitse sterren trainen ook met een coach en velen van hen vertrouwen op Jörn Giersberg. Frauke Ludowig, Milos Vukovic en Birgit Schrowange zijn slechts een paar van de Duitse beroemdheden die de sportwetenschapper in vorm brengt. Zijn trainingsfilosofie: spieropbouw is de meest effectieve manier om zijn droomfiguur snel en met weinig inspanning te bereiken en te houden . Krachttraining (kracht in plaats van veel herhalingen) en een beetje duurtraining worden vergezeld door een koolhydraatgecontroleerd eiwitgebaseerd dieet.

Gelukkig heeft bijna elke coach in Hollywood een boek of een dvd gepubliceerd en dus is ook de gemiddelde Joe-consument het trainings- en voedingsprogramma van de sterren toegankelijk.