Smeer meer dan je denkt

Willen de vetkussentjes niet wijken? Troost jezelf, want vet kan nuttig zijn: het verwarmt, maakt je vruchtbaar en helpt je om betere seks te hebben.

Januari is een bijzonder populaire maand voor dieet- en sportambities, omdat velen graag afvallen na de feestelijke gulzigheid om fit te worden en in de lente te gaan liggen. Maar wat te doen bij koud weer, de innerlijke bastard pleit voor stevig eten en chocolade in plaats van joggen en geteld calorieën? Misschien moet je jezelf in het onvermijdelijke stoppen en wat langer wachten met de ambitieuze plannen - en in de tussentijd jezelf troosten met het feit dat vetkussentjes ook hun goede kanten hebben.

Warme vetkussentjes

Het is geen toeval dat we meer gaan eten zodra de zomer korter wordt en het weer kouder en onaangenamer wordt; Onze voorouders wisten, net als onze vrienden uit het dierenrijk, dat de magere tijden hen naderden en genoeg vet aten. In de winter was voedsel niet zo groot, dus was het nodig om het op te slaan - thuis en op de heup. We hebben deze evolutionaire erfenis echt niet meer nodig, omdat de supermarkten niet alleen het hele jaar geopend zijn, ze bieden ons ook bijna alle goederen los van het oogstseizoen. Alles is altijd beschikbaar, maar we eten nog steeds alsof onze overleving ervan afhing.

Fetpolster als beschermende laag

Dit is echter niet alleen omdat we ons zorgen maken over mogelijke tekortkomingen in genen; Onze voorouders aten ook een kleine reddingsboei omdat het vet opwarmt. Is het je ooit opgevallen dat je meer kans hebt om te bevriezen op een dieet, na succesvol afvallen, of zelfs sneller bij het vasten? Een gezonde hoeveelheid lichaamsvet daarentegen biedt een beschermende laag die ons warm houdt met het aanhoudende energieverbruik, zoals goed getemperde verwarming. Dat betekent echter niet dat meer meer helpt: degenen die te dik zweten bij de geringste (niet-) inspanning, en dat is niet goed en ook niet prettig.

Voed en bescherm dikke kussens

Overgewicht is schadelijk voor je gezondheid, er is niets om aan te duwen. Maar we hebben eigenlijk een bepaalde hoeveelheid lichaamsvet nodig, zodat ons immuunsysteem optimaal werkt. De vetcellen produceren killercellen die bacteriën en gevaarlijke microben kunnen doden. Hongerhaken zijn daarom vatbaarder voor ziekten, wat vooral in de winter problematisch is, waarbij de volgende infectie achter elke winderige hoek schuilgaat. En wat velen niet weten: vetcellen zijn ook onze voedingsstoffenbank, omdat:

Hier worden bijvoorbeeld de vitamines A, D, E en K opgeslagen en naar hun taken in het lichaam getransporteerd.

Bij 'rond en gezond' is slso misschien veel meer dan we denken ...

Curvy is meteen sexy

Een silhouet met dikke vullingen op de juiste plaatsen ziet er niet alleen mooi en seksueel aantrekkelijk uit, het verhoogt ook de wens van de goed gevoerde persoon. Hoe is het? Een lichaamsvetpercentage van 20 tot 32 procent wordt als normaal en optimaal beschouwd; Als je heel actief en superfit bent, kan dit tot twaalf procent dalen en het nog steeds goed doen, maar uiteindelijk gaan de lichten uit voor het plezier. Wanneer het percentage lichaamsvet zich in het groene bereik bevindt, voedt dit het libido - we zijn klaar voor liefde en veel nakomelingen, althans in onze eeuwenoude programmering. Als het te laag wordt, gaat het genot voorbij - gewoon omdat ons sluwe lichaam nu meer is Bezorgd om te overleven met betrekking tot de reproductieve kracht. Als het lichaamsvetpercentage een gezonde waarde overschrijdt, heeft niet alleen onze zelfwaardering te lijden, maar ook het libido.

Vetopvulling en vruchtbaarheid

Hieruit kun je al zien dat het een cruciale rol speelt in gezinsplanning, of je nu te dik of te dun bent of precies goed met zijn vet. De vetcellen spelen een essentiële rol in onze hormoonhuishouding; Vrouwen die extreem fit en gespierd zijn, maar een laag percentage lichaamsvet hebben, ervaren soms dat hun verlangen om zwanger te worden niet gemakkelijk wordt vervuld. Zeer slanke vrouwen kunnen een onregelmatige of afwezige menstruatie hebben en bijgevolg minder vruchtbaarheid. Dus buik, benen en kont hebben hun eigen doel, en misschien is deze winter precies goed voor baby's ... Een high op de dikke pads!