Figur question Ben ik echt te dik?

Als de buik en spieren in topvorm zijn, wordt het gewicht (bijna) te verwaarlozen. We definiëren obesitas en zeggen als je echt te veel op de ribben hebt.

Stel dat u 80 kilo weegt met een hoogte van 1, 75 meter. Volgens de oude formule "ideaal gewicht = hoogte in centimeters (175) - 100 - 10 procent = 67, 5 kilo" zou dat behoorlijk steil zijn. Hoewel deze formule al lang verdwenen is in de mottenbak van voedingsdeskundigen, is er ook niets aan de huidige body mass index: 26.1 - per definitie duidelijk overgewicht. Van 25 wordt gezegd, hoge bloeddruk, diabetes, gewrichtsslijtage, etc.
Maar nu doe je hier een meetlint rond je middel en meet je een middelomtrek van 90 centimeter - en de cardioloog feliciteert je met het lage risico op een hartaanval. Waarom? Omdat je een vaste klant bent bij de Muckibude. In plaats van Wampe draag je wasbord, op je ribben plak je geen gram vet. Bij jou wegen alleen de spieren zwaar.

Vet is niet hetzelfde vet

Dat brengt ons in het midden van een dilemma. Aan de ene kant onthult de eerste blik vaak een verhoogd percentage lichaamsvet. Aan de andere kant staan ​​veel kilo's niet automatisch voor morbide obesitas, vet is niet hetzelfde vet en een dikke buik gevaarlijker voor onze gezondheid dan uitpuilende heupen.
Desalniettemin wordt volgens 66% van de Duitse mannen en 51% van de vrouwen volgens de recente nationale consumptiestudie gepubliceerd door het federale ministerie van volksgezondheid (zie bovenstaande grafiek) te dik beschouwd. Controleer hier en nu met True Fitness Blog of de steeds urgentere waarschuwingen van de experts u ook beïnvloeden. We laten u kennismaken met de algemene "hulpmiddelen" voor het controleren van uw cijfers en om te zeggen waar ze goed voor zijn en hoe u ze correct kunt gebruiken.
Op de volgende pagina: De waarheid over de Body Mass Index.