Figurfallen Wat maakt ons echt dik!

We beknibbelen op calorieën. En toch zijn wij een volk van pracht en praal. Toonaangevende voedingsdeskundigen leggen de oorzaken van obesitas voor True Fitness Blog uit en tonen de beste strategieën in de strijd tegen de kilo's.

Meer dan de helft van de Duitsers is te dik - zijn ze allemaal zwakwillig en inconsistent? Hoewel er al jaren gigantische bedragen in gezondheidseducatie vloeien en de consumptie van dieetproducten gestaag toeneemt, vult de overgewicht Duits gemiddeld 300 calorieën per dag.
Met ernstige gevolgen: meer dan 55 procent van de Duitsers is te dik, ongeveer 16 miljoen mensen zijn geclassificeerd als een behandeling voor obesitas en elke derde scholier brengt te veel op de weegschaal (zie ook: gebrek aan slaap). Velen van hen die jarenlang wanhopig geprobeerd hebben hun gewicht onder controle te houden, beschouwen zichzelf als complete mislukkingen.

Figurfallen - wat maakt me echt dik?

Wiebke Schürmann, ecotrophologist en voedingsjournalist

Figuratieve wereld

Maar dat zijn ze niet: de onderzoekers ontlasten de hulpeloze mollige een beetje. Je weet vandaag dat overgewicht een puzzel van factoren is. "De mens heeft een natuurlijke neiging om dik te worden omdat ons lichaam nog steeds is geprogrammeerd om energie te besparen voor de hongerdood. Alleen degenen die vetrijke winkels hadden, konden overleven ", zegt professor Wolfgang Meyerhof van het Duitse instituut voor voedingsonderzoek.
Aan dit bovenmatige overlevingsprogramma komt de persoonlijke genetische aanleg. Onderzoek toont aan dat genen een belangrijke rol spelen. "Er zijn mannen en vrouwen die meer energie verbruiken of sneller zijn dan andere en dus vanaf hun geboorte slank blijven." Maar een paar van de miljoenen mensen met overgewicht zijn door hun genen alleen dik, zegt voedingsonderzoeker Meyerhof.

Eten is alomtegenwoordig

De volwaardige waarheid is dat we in een vijandige omgeving leven. Eten is de klok rond beschikbaar, het is te goedkoop en we hoeven ons niet in te spannen om vol te worden. Het openen van de koelkastdeur of het optillen van de telefoon is voldoende om voedsel te krijgen zonder een enkele calorie te verbranden. De voedingsindustrie verdient het om ons te vetmesten. Hoe meer we eten, hoe meer ze verdient.
Dit leidt tot altijd verleidelijke reclameboodschappen of grotere en grotere porties. Maar niemand is hulpeloos overgeleverd aan de genade van dit lot. De strijd tegen overtollige kilo's - je kunt het winnen! En makkelijker dan je denkt. We willen je hiermee helpen: True Fitness Blog heeft de acht gevaarlijkste mestbedrijven blootgesteld aan gerenommeerde experts in onderzoek met overgewicht. Lees op de volgende pagina's wat ons echt dik maakt - en gebruik onze strategieën om eindelijk het gevecht met je Weegschaal te winnen! En hoe je snel je vet kwijt kunt, lees ons artikel Snel gewichtsverlies. En hoe u 's nachts pond kunt verliezen, leer onder onze thematische focus "Slank in uw slaap"!