Figuur typen "appel" -vrouwen die gevoeliger zijn voor voedingsaanvallen

Wat heeft de kleine buik te maken met ongecontroleerde eetbuien? Veel meer dan eerder werd gedacht: een onderzoek laat zien hoe de vormtypen onze eetgewoonten beïnvloeden.

Buikvet is ongezonder dan het vet op de billen en dijen. Maar niet alleen in termen van het risico van cardiovasculaire en andere ziekten zijn van het lichaamstype, de peren soorten (vrij sterke dijen en niet zo dikke buik) in een voordeel. Een nieuw onderzoek door onderzoekers van Drexel

Kom met ons mee naar de wereld van LeaLight!

Zweterige trainingen, topfit voer, motivatie zonder einde - LeaLight opent een nieuwe deur naar de wereld van fitness. Lea is een getrainde, ervaren trainer die weet hoe je je klootzak steeds opnieuw moet overwinnen en het meeste uit je kunt halen - voor een gezond en fit leven rondom. Maak er deel van uit, laat Lea je van week tot week inspireren.

Klik hier voor meer informatie ...

University of Philadelphia (VS) laat zien dat vrouwen van het appeltype een hoger risico op eetaanvallen hebben met gevoelens van verlies van controle. En deze groep is ook veel ontevreden over je lichaam in vergelijking met andere soorten figuren.

FIGUURTYPEN ALS RISICOINDICATOR

De studie omvatte 300 jonge vrouwen die net met hun studie zijn begonnen. In het begin, na zes maanden en na twee jaar, werden niet alleen de hoogte, het gewicht en het percentage lichaamsvet en de distributie gemeten, maar werden ook uitgebreide klinische interviews afgenomen. Het was uitgesloten dat de deelnemers in het begin al aan een eetstoornis leden. De resultaten tonen aan dat vrouwen met vetdepots in het midden van het lichaam meer kans hadden op ongecontroleerde eetbuien, ongeacht hun gewicht en humeur. Bovendien had de buik een sterker effect op de ontevredenheid over zijn eigen lichaam dan op de vetkussentjes op de heupen en de billen. Dit verhoogt op zijn beurt het risico op het permanent ontwikkelen van een eetstoornis.

Wanneer vetcellen vonk

Maar wat heeft buikvet te maken met ongecontroleerd eten? De onderzoekers vermoeden dat de vetverdeling niet alleen esthetisch de appelsoorten beklemtoont. Integendeel, vetcellen kunnen signalen van honger en verzadiging naar de hersenen sturen, en met buikvet kunnen deze signalen verschillen van ander lichaamsvet. Voor onderzoekers zijn deze bevindingen belangrijk omdat eetstoornissen beter kunnen worden behandeld naarmate ze sneller worden gediagnosticeerd. Een verhoogd risico voor vrouwen van een bepaald type figuur vergemakkelijkt de nauwkeurigheid van preventieve maatregelen.