Elke dag sport: hoeveel sport is gezond?

Is sport elke dag gezond? Eén ding is zeker: iedereen die aan sport doet, verbrandt calorieën, bevordert de spiergroei en beschermt zo zichzelf tegen het gevreesde jojo-effect.

Maar hoeveel beweging is ideaal, en met welke training is de beste training? Heel belangrijk: wat je ook doet in de sport, je zou er echt van moeten genieten, want alleen dan kan het een gewoonte worden.
"Duursporten zoals joggen, schaatsen, fietsen, zwemmen of nordic walking zijn de beste calam moordenaar. Hoe meer spieren worden verplaatst, hoe hoger het energieverbruik, "zegt prof. Kuno Hottenrott van de Universiteit van Halle. "In de dieetfase is minstens dertig minuten duurtraining plus één krachttraining per week het meest effectief drie keer."
Belangrijk: voeg regeneratiedagen in en beperk uzelf niet tijdens het trainen. Wie hijgt op de weg, schaadt de gezondheid en verliest snel het verlangen. Optimaal is uw hartslag, als u tijdens de training nog steeds kunt praten. Tip: kort tempo verhoogt het stuwmetabolisme en verbrandt calorieën.