Vijf kilo verderop Slank voor de bruiloft

Binnen twaalf weken verloor Oliver Berlt vijf kilo met het FIT FOR FUN-dieet - en hield zijn gewicht!

Afbeeldingengalerij Fotogalerij

Op 83 kilo met een hoogte van 1.79 meter is een 30-jarige man niet in slechte staat. Maar Oliver Berlt was van plan om te trouwen. En zijn Maria wilde hem in een pakmaat 46 in plaats van 48 naast hem zien. Maar toen waren vijf kilo te veel op de heupen. En dat niet alleen: zelfs een beetje fris, de hele man zou op de trouwdag moeten staan. Precies de juiste kandidaat voor het FIT-FOR-FUN-dieet.

Half mei begint Oliver zijn programma: 1400 calorieën per dag, gecombineerd met loopeenheden in het optimale hartslagbereik van 160, drie keer per week. Voor Oliver de perfecte combinatie, omdat hij sporten had verwaarloosd vanwege stress. Na drie weken zijn vier kilo verdwenen.
Krachttraining die hij spaarzaam gebruikt, om niet te veel spieren op te bouwen. Hij blijft lopen en eet bewust. "In plaats van veel toast met ingeblikt kaas en ketchup, eet ik nu veel meer groenten en fruit, " zegt Oliver. 'En ik neem meer tijd om te eten.' Op 8 augustus stond het trouwpak maat 46 op, en het past nog steeds, drie maanden later, als een handschoen.