Filterkoffie Koude gebrouwen koffie

Wij zijn dol op filterkoffie. Maar wist je dat koffie niet alleen geweldig smaakt als het wordt gebrouwen? Cold Brewed Coffee is het beste alternatief!

Negen van de tien Duitsers drinken koffie, vooral filterkoffie met melk en geen suiker. Volgens het huidige koffierapport van Tchibo 2015 genieten we van gemiddeld 149 liter koffie per jaar per hoofd van de bevolking, dat is ongeveer 3 kopjes per dag . Tot 4 kopjes per dag worden als veilig beschouwd. Omdat koffie ons niet alleen wakker houdt, maar ook onze prestaties versterkt, helpt tegen hoofdpijn, bevordert de spijsvertering en ontspant onze spieren. En ook de bloeddruk is slechts licht verhoogd, zodat geen verband tussen koffieconsumptie en hypertensie detecteerbaar is. Toch blijft koffie een stimulerend middel en is het niet goed als dorstlesser.

Filter koffie met een verschil!

Nu is er een nieuwe manier om van koffie te genieten. Een alternatief voor hete filterkoffie is de koude methode - "Cold Brew" genoemd in Amerika. Maar wat is het verschil met de normale filterkoffie? Eerst en vooral twee dingen: in plaats van heet water wordt koud water gebruikt en het koffiepoeder droogt minstens 12 uur. Dus wees niet gehaast. Maar het wachten is de moeite waard, omdat de koffie een smaak ontwikkelt die veel uitgesprokener, veelzijdiger en milder is. En de filterkoffie die zo is geproduceerd, heeft dat zelfs

70% minder zure en bittere stoffen en 10% meer cafeïne!

Het perfecte alternatief voor gewone filterkoffie voor mensen met een gevoelige maag. In Amerika en Engeland is de koffiedrank al klaar om in de handel te worden gekocht. We moeten een beetje wachten. Ben je nieuwsgierig? Dan kunt u de Cold Brewed Filter-koffie gemakkelijk thuis maken - we zullen u vertellen hoe!

Recept: Koud gebrouwen filterkoffie

Ingrediënten Filter Koffie Koud Gebrouwen

200 g koffie (filter koffiebranden), hele bonen
1 liter water
Vershoudfolie
koffiefilters
2 schepen

voorbereiding

1. Vermaal de koffiebonen ongeveer (consistentie zoals broodkruimels)
2. Giet met koud water (kamertemperatuur) en roer
3. Bedek met plastic folie bij kamertemperatuur gedurende ten minste 12 uur
4. Filter koffie door een koffiefilter in een tweede vat

Nu is de filterkoffie klaar, maar deze is erg geconcentreerd. Het moet worden verdund met twee tot drie keer de hoeveelheid water. Het concentraat blijft zonder problemen tot 4 weken in de koelkast afgedekt. Na 2 weken verliest het echter aroma.

Heet of koud?

Maar omdat de filterkoffie met koud water werd gezet, wil dat nog niet zeggen dat hij alleen koud kan worden gedronken. Als u uw warme koffie niet als ontbijt wilt opgeven, kunt u het filterkoffieconcentraat gewoon verdunnen met heet water. De koffie smaakt vooral goed als ze wordt gegoten in ijsblokjes of als ijskoffie met melk of vanille-ijs.