Stap 10 Blijf altijd nieuwsgierig tijdens het eten

Wie vaker wisselt, verbetert de vitaminetoevoer en de culinaire mogelijkheden. Vandaag besteld en in de komende dagen: probeer iets nieuws!

Wanneer heb je voor het laatst iets nieuws geprobeerd tijdens het eten? Al een tijdje geleden? Maar dan is het de hoogste tijd. En daarmee bedoelen we niet de nieuwste creatie van bereide maaltijden, maar een onbekende groente, een fruit, een specerij of een nieuw, ongebruikelijk recept.
Hoe en waarom
Sorry, maar het gezegde moet nu komen: "Wat de boer niet weet, eet hij niet." De wetenschappelijke term daarvoor is "Mere-Exposure-Effect". Dit effect zegt dat we houden van wat we het beste weten, en het het meest hebben gegeten sinds de kindertijd. Maar als dat voornamelijk eten is van de varkensbraad, roomsaus en bevroren pizza categorie - fataal! Het goede aan het Mere Exposure-effect: het werkt ook op volwassen leeftijd. Hoe meer je vers fruit en groenten eet, hoe beter je het zult winnen. En hoe meer je jezelf blootstelt aan een onbekende smaak, hoe opener en nieuwsgieriger je wordt.
De oefening
Kruisbessen, rode linzen, verticale raamstijlen, verse majoraan, koriander, aardperen uit Jeruzalem, zoete aardappelen, pastinaak, tofu, bulgur of kikkererwten: een week lang staat er iets onbekends voor u klaar elke dag.
Het doel
Je dieet wordt steeds rijker en diverser. En als u een grote keuze aan gerechten tot uw beschikking hebt, kunt u een verscheidenheid aan gerechten combineren en meer plezier en voldoening geven aan eten. Bovendien: hoe meer verschillende groenten, fruit en kruiden op uw tafel, hoe meer vitamines en gezonde fytochemicaliën u verbruikt - en hoe minder vet!

The True Fitness Blog Diet als een e-book

Wil je nu beginnen? We hebben het juiste voor u: het meermaals bekroonde True Fitness Blog-dieet als een praktisch eBook. Onze sport- en voedingsdeskundigen hebben een eenvoudig en begrijpelijk compleet pakket samengesteld. Bereik uw ideale gewicht op een gezond en duurzaam pad met de True Fitness Blog Strategie! Het beste van alles is dat je het hier en nu kunt downloaden en meteen aan de slag kunt.
Het ware fitness-blogdieet: begrijpelijk, motiverend en geschikt voor iedereen. Bestel nu voor slechts 19, 95 €!
Je kunt het eBoek hier downloaden