Fit Tricks Zo wordt 2017 jouw jaar!

Hoe vertellen 15 tips u hoe u nog fitter, gezonder en mooier kunt worden in het nieuwe jaar - met slechts minimale veranderingen in uw gewoonten van 's ochtends tot' s avonds.

De grote voornemens voor het nieuwe jaar overweldigen ons vaak na slechts een paar dagen. Het is tenslotte een hele uitdaging om 's nachts een andere persoon te worden. Maar kleine stappen kunnen uw leven en uw gezondheid duurzaam veranderen. Vaak is het gemakkelijker om ermee te blijven spelen. Met de volgende maatregelen zul je jezelf dit jaar een groot plezier doen.

 1. Je tanden filmen : een experiment met studenten in de tandheelkunde toonde aan dat degenen die hun tanden twee weken om de twee weken poetsten, hun tandenpoetsen en motivatie verbeterden. Probeer het!
 2. Maak een ochtendwandeling: een wandeling in de ochtend verlaagt je bloeddruk met tien procent, omdat het je stresshormonen temt. Wanneer minder circulerend cortisol door uw bloedstroom circuleert, heeft het automatisch een positief effect op uw bloeddruk en 's morgens doet een wandeling meer dan tijdens de avond of tijdens uw lunchpauze.
 3. Koffie vóór de training: iedereen die koffie drinkt voor de sport verhoogt de efficiëntie. Cafeïne blokkeert een stof genaamd adenosine, waardoor we ons moe voelen. Als dat niet werkt, train je gewoon een beetje langer en harder. Een beetje zwarte koffie 20 minuten voordat de training het beste is, adviseert professor Samuele Marcora, een sportwetenschapper van de universiteit van Kent.
 4. Geef namen : Nee, niet per se dierennamen ... Maar als je meer naar jezelf verwijst als een hardloper, tennisser, zwemmer of wat dan ook, zul je je identificeren met de attributen die bij je naam horen, zoals universitaire onderzoekers Milwaukee verklaarde. Dit motiveert je om je te gedragen op een manier die bij dit label past - in plaats van tegen je innerlijke bastaard in te werken, kun je jezelf ervan overtuigen dat je (half) op het punt staat te dromen.
 5. Pas op voor uw loophouding en schoenen: Joggen rechtop in plaats van voorover leunen verbruikt vier tot zes procent minder energie en gaat langer mee. De reden: wie te veel leunt, belast de heupspieren sterker. En hoe zwaar zijn je hardloopschoenen? Zelfs 100 gram meer gewicht maakt je een procent langzamer. Koop lichtere schoenen en je rent hard als de wind.
 6. Groenten braden in plaats van koken: we hadden net geïnternaliseerd dat frituren ongezond is - maar juist de schuld van hoge temperaturen en ongeschikte vetten. Bepaalde groentesoorten - tomaten, aubergines, aardappelen, squash - maar u kunt gewoon vitale voedingsstoffen uitlokken, zoals fenolverbindingen, die beschermen tegen kanker, diabetes en cataract door te braden in olijfolie.
 7. Eten met stokjes: als je geen absolute expert bent, eet je met eetstokjes langzamer dan met een mes en vork. Hierdoor worden de portiegroottes die u eet automatisch verkleind omdat u zich niet hebt gevuld wanneer uw lichaam verzadiging begint te signaleren. Eetstokjes helpen bij gewichtsverlies.
 8. Tv en radio kijken tijdens het eten : niet alleen afleiding is een factor die ons onnadenkend laat wikkelen. Ook het verbergen van de kauwgeluiden is gevaarlijk, want wie niet kauwt, heeft de neiging om meer te eten.
 9. Flower power op het werk: zet een plant op het bureau. Dit verbetert de arbeidssatisfactie met een vijfde en kan helpen om stress beter te beheren. Als u werkgever of supervisor bent, kan groener maken van de werkplek een signaal zijn dat u geeft om het welzijn van uw werknemers - wat een positief effect heeft op de werkomgeving en de resultaten.
 10. Houd uw waterfles schoon: op het werk of op het werk: velen van ons dragen altijd een waterfles. Reinig ze elke dag, want de flessenhals en de sluiting zijn zeer goede broedplaatsen voor bacteriën.
 11. Trappen in plaats van liften: iedereen weet dat traplopen trouwens onze conditie verbetert. Maar er zijn nog meer voordelen. Bijvoorbeeld een groter hersenvolume. En wie elke dag vier verdiepingen beklimt, verjongt zijn brein met twee jaar.
 12. Komedies in plaats van drama's: het leven is dramatisch genoeg, maar studies hebben aangetoond dat bioscoopbezoekers die een tragedie zagen, 28 tot 55 procent meer popcorn verloren dan degenen die naar een komedie keken. Met het eten proberen we ons op te vrolijken - met de selectie van de juiste film die niet langer nodig is.
 13. Drink rode wijn uit Chili: rode wijn die met mate wordt genuttigd, kan goed zijn voor je gezondheid. Maar niet elke rode wijn is even goed: dankzij zongerijpte druiven heeft de Chileense Cabernet Sauvignon zes keer meer gezondheidsbevorderende ingrediënten dan de Franse Beaujolais, die niet is gemaakt van zongerijpte druiven. Als je wijn hebt, dan een gezondere.
 14. Geen gemengde dranken met dieetdranken: vergelijkingen toonden aan dat proefpersonen die een alcoholische drank dronken als gin-tonic met een light frisdrank 25 procent meer alcohol in hun adem hadden dan mensen die conventionele limonade gebruikten. De reden: suiker vertraagt ​​de passage van alcohol in het bloed en diëtische dranken hebben dit remmende effect niet.
 15. Slaap vroeg op dinsdag : Regelmatig genoeg is slaap belangrijk, en zoals onderzoekers vonden, slaap op dinsdag belooft statistisch goede recreatieve mogelijkheden. In het weekend is de kans het slechtst - alcohol, late bedtijd en zware maaltijden zijn de schuld.