Stap 4 Vermijd vetvangers

Vandaag op de syllabus: het blootleggen van geheime vetvallen en het vinden van smakelijke alternatieven. Het is de moeite waard omdat vet de meeste calorieën van de drie voedingsstoffen bevat.

Met 9 calorieën per gram heeft vet meer dan twee keer zoveel energie als eiwitten en koolhydraten (ongeveer 4 kcal per gram). In dit opzicht is het de moeite waard om uit te zoeken in welk voedsel veel van de energierijke materie is. Ook belangrijk: leer over de kwaliteit van vetten.
Hoe en waarom
Duidelijke vetvallen zoals slagroomtaarten, Spekkschwarten herkennen jezelf. Verraderlijker zijn waarschijnlijk de verborgen vetten.
De oefeningen
Les 1: rol alleen op een verzadigde manier door de supermarkt, want degenen die honger lijden, zijn bijzonder vatbaar voor allerlei soorten zondige en hoogcalorische verleidingen.
Les 2: Gerichte voorraad houden. In plaats van frites en snoep, sla noedels, ingeblikte tomaten en bevroren kruiden op. Je kunt dus altijd iets heerlijks koken, als de tijd niet genoeg was om te winkelen.
Les 3: mager vlees. Met vlees kun je het vet vrij goed zien. Kies mager filet, schnitzel en spiervlees of bak het vet goed. Bij het shoppen voor frites en snoepjes gaat een lange weg - want wat niet in huis is, kan niet geknabbeld worden!
Les 4: verborgen vetten. Alles gebakken, gefrituurd in veel olie of met de naam ingrediënt "room" of "worst" is een dikke bom. Met worst uit hele stukken (ham, Kasseler, kalkoenfilet) herken je het vetgehalte goed. Met theeworst of salami, aan de andere kant, hoe fijner, dikker.
Les 5: Zuivelproducten. Voor melk, zure melk, kefir enz. Bevatten de
"Vetarme" varianten slechts 1, 5 procent vet. Voor kaas is de vuistregel: minder dan 30% vet i. Tr. "Betekent ongeveer 15 gram vet per 100 gram gesneden kaas, dus het is vrij laag in vet. Natuurlijk mager zijn Harzer kaas en wijn kaas.
Het doel
Vergroot je voedingskennis, vind de lichtere alternatieven en vervang de vetbommen.

eMag speciale editie: nu afvallen!

Het beste van ware fitnessblog! Je kunt nu de beste artikelen van een vintage True Fitness-blog vinden over de onderwerpen workout, fitness en voeding in onze eMag speciale editie "Jetzt Abnehmen!" Het complete eMagazine voor de iPad met veel interactieve elementen, videoworkshops en de Je kunt nu de beste slanke recepten hier downloaden voor de prijs van 3, 59 euro.

The True Fitness Blog Diet als een e-book

Wil je nu beginnen? We hebben het juiste voor u: het meermaals bekroonde True Fitness Blog-dieet als een praktisch eBook. Onze sport- en voedingsdeskundigen hebben een eenvoudig en begrijpelijk compleet pakket samengesteld. Bereik uw ideale gewicht op een gezond en duurzaam pad met de True Fitness Blog Strategie! Het beste van alles is dat je het hier en nu kunt downloaden en meteen aan de slag kunt.
Het ware fitness-blogdieet: begrijpelijk, motiverend en geschikt voor iedereen. Bestel nu voor slechts 19, 95 €!
Je kunt het eBoek hier downloaden