Afvallen Kleinere aanbeten - sneller vol

Degenen die genieten van hun eten in kleine hapjes of slokjes nemen minder calorieën. Dat kan je helpen af ​​te vallen. Dit blijkt uit een recente studie van Wageningen University.

Degenen die kleinere hapjes nemen en voedsel langer in hun mond houden, kunnen hun calorie-inname effectief verminderen. Dit komt naar voren uit een nieuwe studie van de Universiteit van Wageningen uit Nederland. De onderzoekers hadden vrijwilligers soep eten. Ze mochten eten tot ze vol waren. De enige vereiste: De maat van de lepel werd eenmaal groter gedefinieerd (100 g in 7 lepels) en één keer zo groot als één (100 g in 20 lepels). Resultaat: Met de kleine slokken waren de deelnemers veel sneller. Ze hebben 22 procent van de calorieën bespaard.

Langzamer kauwen helpt extra bij het afvallen

In een andere vergelijking moesten de proefpersonen het voedsel drie keer zo lang houden voordat ze het konden inslikken. Dit eetgedrag leidde tenslotte tot een caloriebesparing van acht procent. Het kan helpen om af te vallen door beide gedragstrucs te combineren.

Ontwikkel nieuwe voedingsmiddelen

De studieleider Dr. Bolhuis en haar team stelden dat het ontwerpen van nieuwe voedingsmiddelen ook zou kunnen helpen bij gewichtsbeheersing. "Het ontwikkelen van voedsel dat moet worden geconsumeerd met kleine slokjes of beten kan een effectief middel zijn om de voedselinname te verminderen." Dit kan bijvoorbeeld vezelrijk voedsel zijn met een stevige consistentie.

De 400 beste sportscholen: alles erover en nog veel meer in de nieuwe True Fitness Blog!

Duitslands grootste studioreclame ooit: haal de geconcentreerde fitnesservaring van True Fitness Blog! Ook in het nieuwe decembernummer: • 5 kilo weg: het perfecte afslankingsplan door de winter • Leer van de Big Yoga Stars • Body Turbo Workout met Kickboxing Ace Christine Theiss • Wonder Weapon Nut: welke is het beste voor jou • Gezamenlijk-vriendelijke jogging: we testen 6 huidige loopbanden voor thuis • Hoe doen ze het? Het geheim van succesvolle rappers • Toegestaan ​​op de piste: de mooiste nieuwe ski- en boardmode • Surfplezier in Cabarete: Dream Winter Destination Dominicaanse Republiek • Tee- Keuken: smakelijke recepten met groene en zwarte thee en nog veel meer - vanaf nu in de nieuwe True Fitness Blog (vanaf 13.11 uur bij de kiosk) of vanaf nu onbeperkt als eMag voor je iPad, best gemakkelijk om hier te bestellen!