De plaat afslanken met de bordentruc!

Gewoon eten van een kleiner bord: hoe tot 30 procent calorieën te besparen! Werken - onderzoekers weten nu hoe groot de plaat moet zijn.

Zelfs als mensen die willen afvallen het niet meer leuk vinden, werkt afvallen alleen met een negatieve caloriebalans. Dat betekent dat het lichaam minder calorieën krijgt dan het verbruikt. De eenvoudigste manier om een ​​negatieve caloriebalans te hebben, is door minder te eten. Dit is precies waar onze tip voor gewichtsverlies komt.

Eenvoudiger kan het niet: verbannen uw bord voor een tijdje!

Omdat Amerikaanse wetenschappers hebben onderzocht hoe de grootte van de plaat onze eetlust en verzadiging beïnvloedt.

Dinerbord - geweldige eetlust

De studie aan de Cornell University was op deze manier gestructureerd: wetenschappers Jeffery Sobal en Brian Wansink dienden de deelnemers gerechten op borden van verschillende groottes. Kijk, hoe groter de plaat, hoe meer de proefpersonen aten. Hoewel ze ongeveer 30 procent meer aten op een groot bord dan normaal, waren ze ervan overtuigd dat ze alleen honger hadden. Slechts vier procent merkte dat hun sterke eetlust te maken had met de plaatgrootte. Alle anderen geloofden dat ze zoveel aten als gewoonlijk of gewoon honger hadden. Vooral interessant:

  1. De truc werkt goed voor iedereen die het eten zelf bereidt - dus ga niet ergens aan een gedekte tafel zitten. Daar is de caloriebesparende optie het grootst. Dit resulteerde in een gezamenlijke beoordeling van in totaal 56 studies over het onderwerp "kleine borden = minder eten", die nu is gepubliceerd in het Journal of the Association for Consumer Research . Dat er ook studies zijn waarin geen merkbaar caloriewerend effect werd vastgesteld bij gebruik van een kleinere plaat, de auteurs rechtvaardigen het zogenaamde observatie-effect van de proefpersonen. De kleinere plaat werkte altijd bijzonder goed als de proefpersonen geen idee hadden dat hun eetgewoonten werden bewaakt.
  2. De 30% caloriebesparing die we bereiken als we de oppervlakte van de plaat halveren! Een plaatje ter grootte van de helft van je bord wordt geserveerd als de diameter van de kleinere plaat 30 procent lager is.

Klein bord - minder calorieën

De studie laat zien hoe gemakkelijk eetlust en verzadiging beïnvloed kunnen worden door externe factoren. "Eet je bord leeg!" Is duidelijk nog steeds een aangeleerd gedragspatroon. Velen van ons hebben deze uitdrukking gehoord in onze kindertijd en kunnen deze tot vandaag niet uit hun onderbewustzijn verbannen. Met de bordentruc als eenvoudige gewichtsverliestip kan het patroon gemakkelijk worden verbroken.

Iedereen die een tijdje overschakelt naar kleine borden aan de tafel, absorbeert minder calorieën en suggereert, ondanks een kleinere maaltijd, sneller een gevoel van verzadiging voor het lichaam.

Probeer de tip van het gewichtsverlies - het zal u waarschijnlijk helpen !!